Morten Hønneland ny rekrutteringsansvarlig

Morten Hønneland (52) er engasjert som utviklingsavdelingens rekrutteringsansvarlig, samt hovedansvarlig for EliteAkademiet.

Annonse:

Morten kommer til oss med rik erfaring både som spiller og trener. Han spilte tolv sesonger på A-laget til Mandalskameratene, og ga seg etter opprykk til 1. divisjon i 2001, samtidig som han var trener for klubbens juniorlag. I 2012 var han hovedtrener for samme klubb i 2. divisjon, og han har tidligere også vært hovedtrener for seniorlagene til Re og Flint etter at han flyttet til Drammen for nærmere ti år siden.

- Morten har vært i fotballen i mange, mange år. Han er bosatt i Drammen, kjenner Buskerud-fotballen godt og har røttene sine her. Han var et naturlig valg i en rolle som dette, sier utviklingsleder Harald Johannessen.

Han har også hatt trenerroller i yngre lag i Lyn, Skeid G19 og Stabæk J19, samt assistenttrener for Kolbotn i Toppserien. Forrige sesong bidro han på juniorlaget til Mjøndalen.

- Jeg har trent mange forskjellige lag og spillere, men jeg brenner først og fremst for utvikling, sier Morten om seg selv.

Nå får han ansvaret for rekruttering av spillere til EliteAkademiet og utviklingsavdelingen forøvrig. Han mener selv han allerede har god oversikt over hva som rører seg i klubbene i Buskerud, og vektlegger først og fremst hvordan han ønsker å samarbeide med de lokale klubbene.

- Jeg tror på kvalitet og et godt rykte. Med et godt opplegg, og ved å opptre ordentlig og ryddig mot folk, så ønsker spillerne selv og klubbene å delta på EliteAkademiet og å spille hos oss.

- Mitt mål, og det jeg er opptatt av, er først og fremst å opptre ordentlig og ryddig og holde kvalitet i det vi gjør, sier sørlendingen – som riktignok har gjort drammenser av seg de siste ti årene.

I tillegg til rollen som rekrutteringsansvarlig blir han hovedansvarlig for EliteAkademiet. EA består av 12- og 13-åringene som hospiterer med Strømsgodset som en vei inn i toppfotballen og vårt G14-lag. Der leder han et team bestående av Kent Hermansen og Hans Hagen Svastuen, i tett samarbeid med G14-trener René Eriksen.

Samtidig vil han bidra i en rolle som spillerutvikler/assistenttrener rundt rekruttlaget, der han bistår hovedtrener Tomas Skaret Halvorsen.

Vi ønsker Morten hjertelig velkommen til Strømsgodset!

Annonse fra Eliteserien: