Marcussen tilbake i SIF

Arne Marcussen (63) er vår nye trenerutvikler.

Annonse:

Arne Marcussen er et velkjent navn for mange SIF-tilhengere. Slemmestad-mannen spilte 135 A-lagskamper for klubben over sju år på 80-tallet, og var også trener for juniorlaget fra 1993 til 1997.

Nå er han tilbake i blått som vår nye trenerutvikler fra 1. februar. Arne kommer til oss fra stillingen som akademisjef i Mjøndalen, en rolle han har vært i de siste sju årene. 

- Det føles jo litt som å komme hjem igjen, og det kjennes både bra og riktig å komme tilbake i blått. Jeg har vært her som både spiller og trener, og setter veldig pris på det å få lov til å komme tilbake i en sånn type rolle. Det er mange flotte folk her som jeg kjenner godt, også gleder jeg meg til å bli kjent med de nye som har kommet til.

Harald Johannessen er strålende fornøyd med å få Marcussen på plass i stillingen.

- Arne Marcussen er en sterk fagperson, og har vært trenerveileder på UEFA B- og A-lisenskurs over mange år. Det var flere spennende kandidater, men i Arne får vi noe av det beste man kan få i denne rollen, mener utviklingslederen.

Han kommer inn i en rolle som av ulike årsaker ikke har vært besatt i Strømsgodset de siste årene. Harald Johannessen begrunner det med at de har hatt mest fokus på å etablere en tydelig spillmodell og en blå tråd i U-avdelingen.

- Det har hele tiden vært planen at vi skulle få på plass en trenerutvikler igjen. Vi er en utviklingsklubb som også skal utvikle trenere, både internt, men også ute i klubbene i distriktet vårt.

Daglig leder Magne Jordan Nilsen roser arbeidet som er gjort i utviklingsavdelingen over en lengre periode, men mener det nå er nødvendig å tilføre ressurser for at vi tar nye steg som klubb. Med ny trenerutvikler inn og toppspillerutvikler som vil ha større tilstedeværelse nedover på utviklingslagene, så vil både trenere og spillere få enda større individuell oppfølging.

- Ansettelsen av trenerutvikler er et strategisk viktig grep for å styrke utviklingsarbeidet i klubben, men også for å løfte kvaliteten og bidraget vårt inn i Buskerud-modellen som vi nå er en del av. Arne kommer til oss med mye erfaring og kunnskap, og ikke minst stor dedikasjon for utviklingsarbeid. Han får svært gode skussmål for jobben som akademisjef i MIF og vi er veldig glad for at han nå blir en del av Strømsgodset, sier Nilsen.

Arne Marcussen gleder seg nå til å bli bedre kjent med trenerne i klubbens utviklingsavdeling og ta fatt på sin nye rolle, som vil bestå av å jobbe individuelt med trenerne internt, samt å bidra til å løfte trenerutviklingen i regionen og i samarbeidsklubber.

- Det er mye fokus på trenerutvikling om dagen, og jeg tror rollen som trenerutvikler er viktig både for Godset, regionen og norsk fotball. At det her er en rolle som kan utgjøre en forskjell, det er jeg ganske sikker på.

Han tydeliggjør at rollen som trener kan være et ensomt yrke. I en utviklingsavdeling har man fellesskapet i spillergruppene, og trenere til å bidra til deres utvikling. Men i Strømsgodset er vi opptatt av at også trenerne skal få utvikle seg - og det er her Marcussen kommer inn.

Han er kursveiler for A-lisenskurset til Norges Fotballforbund, og har erfaring som trenerutvikler gjennom den rollen, men gleder seg nå til å jobbe enda tettere på trenerne over lengre tid.

- Gjennom denne rollen får man den daglige og ukentlige kontakten, og se på det mentale aspektet i større grad, som hvordan man takler å tape fotballkamper. Treneryrket er et ensomt yrke, der ingen snakker til deg når det går dårlig, mens man er helt når det går bra.

Vi ønsker Arne Marcussen hjertelig velkommen til Strømsgodset!

Annonse fra Eliteserien: