Team SIF - Moss FK 2-5, 18. april 2017: Magnus Lankhof Dahlby med Rene Aleksander Elshaug i ryggen. Kreshnik Krasniqi til høyre.

Lokal unggutt skriver proffkontrakt

Magnus Lankhof Dahlby (17) har hatt en flott utvikling det siste halve året. Nå belønnes spisstalentet fra Hurum med proffkontrakt.

Annonse:

Det er alltid moro når lokale unggutter tar steget opp, men historien til Magnus Lankhof Dahlby er litt ekstra spesiell. Hurum-gutten er født inn en marineblå familie, og han har vært supporter hele livet. Fra 6-årsalder sto Magnus blant GodsetUnionen og heiet frem sine helter på Gamle gress – akkurat som Martin Rønning Ovenstad gjorde før ham.

Pål og Jessica Dahlby
Pål og Jessica Dahlby

Pappa Pål Erik Dahlby var sentral i Fugleberget og supportermiljøet i Drammen på 90-tallet, og musikeren fra Sætre er sågar mannen bak cupfinalelåta i 1997. Storesøster Jessica, som til og med har Sif som mellomnavn, hjelper til på Marienlyst Arena ved siden av studiene, og fra tid til annen serverer hun også lunch til A-lagsspillerne i 3. etasje på stadion.

2. påskedag signerte Magnus på sin aller første proffkontrakt – med varighet ut 2018-sesongen. Et stort øyeblikk for 17-åringen og hans familie.

- Dette har vært et mål for meg siden jeg kom hit. Nå er jeg utrolig stolt, sier unggutten.

Dette er bare et steg på veien. Det er den første milepælen.

— Magnus Lankhof Dahlby
Etter to år i junioravdelingen til Vålerenga reiste Magnus til Godset høsten 2015. Det var mange foran ham i køen den gangen, men i fjor høst begynte gutten å røre ordentlig på seg. I vinter har utviklingen formelig skutt rett i været. Gutten med venstreslegga har tatt store steg på kort tid.

- Jeg har vært skikkelig motivert for å gjøre en god sesong, og det har gått veldig bra etter nyttår, sier spissen.

Tatt ut på landslaget

Først ble han tatt ut på G18-landslaget. Uken etter fikk han sin første treningsuke med A-laget. Ikke nok med det: Tilbakemeldingene fra trenerteamet var svært positive. Og nå har gutten altså signert sin aller første proffkontrakt.

Men han lener seg ikke tilbake av den grunn. Det er på mange måter nå det starter.

- Det har skjedd mye på kort tid, men dette er bare et steg på veien. Det er den første milepælen, sier Magnus Lankhof-Dahlby.

Det neste målet han har satt seg er å etablere seg i A-lagstroppen på sikt. Andreas Hoven, Basit Agouda og Knut Ahlander har alle gjort det samme i løpet av det siste halve året, noe som naturligvis er inspirerende for Magnus.

Dedikert og fokusert

Hovedtrener for rekruttgruppa, Vitor Gazimba, er svært glad på Magnus sine vegne. Det som gleder aller mest er at gutten har jobbet så knallhardt for å nå målene sine.

- Magnus hadde en god avslutning på forrige sesong, men det først i vinter at han virkelig har tatt et stort utviklingssteg. Magnus har vært veldig fokusert og veldig dedikert. Han har bygget seg selv opp for å nå ambisjonene sine. Det er veldig gledelig å se hvor mye han har utviklet spillet sitt på så kort tid, sier Vitor Gazimba.

Den positive kurven til Magnus er også en anerkjennelse for hele utviklingsavdelingen og arbeidet som gjøres der. Mens nevnte Hoven, Agouda og Ahlander har tatt steget opp i A-stallen, har lokale talenter som Hasan Duman, Loti Celina og Amin Zariah hospitert med hell på A-lagstreningene i år.

Spennende spillere

Det gror med andre ord godt i Strømsgodset, men det er enda tøffere å ta det neste steget inn på laget.

- Vi har mange spennende spillere i kubben, og mange aldersbestemte landslagsspillere. Vi skal legge best mulig til rette for at de skal utvikle seg videre her hos oss, sier sportssjef Jostein Flo.

Magnus Lankhof-Dahlby er en spiller han har stor tro på. Men proffkontrakten er bare det første av mange steg mot drømmen om å spille for Strømsgodset i Eliteserien.

- Magnus er en spennende type med fine ferdigheter. Han er uredd i stilen og har et voldsomt tilslag i venstrefoten sin. Vi gleder oss til å følge hans videre utvikling, sier Flo.

Annonse fra Eliteserien: