Kvartett på landslag

Fire unge SIF-spillere er tatt ut til å spille med det norske flagget på brystet i den kommende internasjonale perioden.

Annonse:

Johan Hove står fra før med 17 kamper og 2 mål på U21-landslagsnivå, og midtbanespilleren med elleve eliteseriemål denne sesongen er naturlig nok også tatt ut til denne samlingen.

Her skal Leif Gunnar Smeruds gutter spille privatlandskamper mot Frankrike og Tsjekkia som en del av forberedelsene til neste års EM-sluttspill.

- Det blir en beinhard konkurransen om å komme med i EM-troppen vår. Det gror veldig godt og vi skal bruke god tid frem mot EM til å få gjort en skikkelig jobb med å finne ut hvem vi vil være og hva vi skal gå for. På denne samlingen så har kampen mot Frankrike selvfølgelig en ekstra spiss fordi vi skal møte dem i EM også. Vi gleder oss veldig til å se hva de har å komme med, sier Smerud til fotball.no.

Kampene spilles slik:

Frankrike - Norge, 19. november kl. 21:00, Caen, Frankrike
Tsjekkia - Norge, 22. november kl. 14:30, Murcia, Spania

På U20-landslaget finner vi to representanter for Strømsgodset. Både Tobias Gulliksen og Ole Enersen er tatt ut i troppen som skal møte Tyskland og Belgia. Tobias har tidligere representert Norge fra G15 og opp til G19-nivå, mens Ole står med to kamper på U20-landslaget fra tidligere.

Kampene spilles slik:

Tyskland - Norge, 19. november kl. 15:00, Zwickau, Tyskland
Belgia - Norge, 22. november kl. 14:00, Charleroi, Belgia

Samtidig skal G18-landslaget ut i første kvalifiseringsrunde til neste års G19-EM. I den troppen finner vi Team SIF-kaptein Eirik Blikstad.

I denne kvalifiseringsrunden er det Serbia, Nord-Makedonia og San Marino som er motstandere. Norge må bli blant de to beste lagene i denne kvalifiseringsgruppen for å avansere til eliterunden, som spilles i mars 2023. I eliterunden er det de sju gruppevinnere som sikrer EM-plass. 

Kampene spilles slik:

Norge - San Marino, 17. november kl. 13:00, Skopje, Nord-Makedonia
Nord-Makedonia - Norge, 19. november kl. 13:00, Skopje, Nord-Makedonia
Serbia - Norge, 23. november kl. 13:00, Skopje, Nord-Makedonia

Vi gratulerer våre fire representanter med landslagsuttak, ønsker masse lykke til med flagget på brystet i den kommende samlingen!

Annonse fra Eliteserien: