G19 videre i NM

G19-laget fortsetter å imponere. Nå er de også videre i NM etter en høydramatisk kamp mot Fredrikstad, der Albert Thorsen avgjorde to minutter på overtid.

Annonse:

Strømsgodset ble satt opp mot et av de sterkeste G19-lagene allerede i 1. NM-runde. Fredrikstad leder nasjonal liga og jobber godt med spillerutvikling. Det var også hjemmelaget som tok initiativet i oppgjøret og styrte mye i 1. omgang. Vi var sjeldent upresise med ball og fikk ikke noe særlig rytme offensivt.

Etter en god pauseprat ble gutta enige om å ta større risiko og spille med mer selvtillit. De skulle være mer modige – i det hele tatt mer Strømsgodset.

Det ga umiddelbar respons.

Allerede et minutt etter pause utlignet Dilawar Ahmadzay og det ga SIF-gutta et skikkelig boost. Resten av omgangen ble en G19-kamp på høyt nivå.

Albert Thorsen, som har vært ute med skade i flere måneder, kom inn i pausen og Konnerud-gutten spilte en helt avgjørende rolle. Først scoret han vårt andre mål og to minutter på overtid satte han inn vinnermålet – etter flott forarbeid av en annen innbytter, Chrisander Sørum. 15-åringen smatt inn i bakrom 30 sekunder etter han entret banen og serverte Albert perfekt på bakre stolpe.

Gledesscenene som utspant seg etterpå var elleville. Og FFK rakk ikke mer enn å ta avspark før dommeren blåste av det hele.

- Dette var en skikkelig kul opplevelse. Vi leverer en kjempegod prestasjon i 2. omgang, sier trener Tomas S. Halvorsen.

Se høydepunktene her:


G19-laget har fått en meget god start på 2021-sesongen og det jobbes hardt for å bli litt bedre hver dag. Tomas merker at det er en positiv vind over Strømsgodset.

- Det er veldig gøy om dagen i klubben, over hele linja egentlig. Nå skal vi bare fortsette å utvikle oss videre, sier Halvorsen.

Kaptei Eirik Blikstad beskriver kampen mot Fredrikstad som den morsomste han har vært med på.

- Det var en jevn og tøff match på høyt G19-nivå. Det er første gang jeg har vært med på å ta hjem seieren på den måten, sier midtstopperen, som er ekte Gulskogen-gutt.

17-åringen føler han er en del av et lag som kan hamle opp med de aller beste.

- Målet er å komme langt i NM. Vi har også gjort det bra i nasjonal liga og virkelig tatt steg denne sesongen, sier Eirik.

Kaptein Erik Blikstad er med på et lag i stor fremgang.
Kaptein Erik Blikstad er med på et lag i stor fremgang.

 

Annonse fra Eliteserien: