Førstereisgutter med ambisjoner

Juniorgutta Fredrik Pedersen og Sebastian Pop er med A-laget på treningsleir for første gang. I dette intervjuet forteller 17-åringene hvordan de har opplevd den første uka her i Estepona.

Annonse:

Sebastian Pop er ektefødt Strømsgodset-gutt, han har spilt for klubben hele livet og like lenge drømt om å få spille Eliteserie-fotball på Marienlyst. Nå er midtbanesentralen et skritt nærmere den drømmen, selv om det naturligvis gjenstår masse hardt arbeid.

- Det er veldig gøy å få være med de store gutta, sier unggutten.

Rent fysisk er han større enn de fleste her nede på solkysten. Det er nettopp denne fysiske tilstedeværelsen som gjør at Sebastian nå er med A-laget på treningsleir. Han fikk være med på en økt på Gulskogen for halvannen uke side og hovedtrener Henrik Pedersen likte så godt det han så at Sebastian ble en del av reisefølget til Estepona.

Se bildeserie her:

Lørdag spilte Sebastian de siste 20 minuttene mot Krylia Sovetov og det er liten tvil om at han har satt seg i respekt på relativt kort tid.

- Det har gått veldig fort på en uke. Det er gøy å bli med her å få med referanser og se hvor nivået ligger, sier han.

- Drømmen min er å debutere på Marienlyst. Det er det jeg jobber for hver dag. Jeg håper den drømmen blir oppfylt en dag, sier den fysiske robuste 17-åringen.

Satt seg i respekt har også Fredrik Carson Pedersen. Den kvikke sidebacken fra Jessheim kom til Strømsgodset fra Lillestrøm for et år siden. I løpet av denne tiden har han imponert på rekruttlaget og spilt seg inn i G17-landslagstroppen.

Nå har unge Pedersen også rukket å imponere Henrik Pedersen og A-lagsteamet. Mot Krylia Sovetov var han riktig så offensiv og frisk på høyrebacken. På mandagens trening ble 17-åringen matchvinner i spillsekvensen, den såkalte "culture game" - noe som selvsagt er stas.

- Vi er blitt tatt godt i mot. Det er hyggelig folk her og jeg føler vi har kommet godt inn i gruppa. Det har vært en fin uke med mye læring, men også veldig tøft. Det er mye løping, sier Pedersen.

Se hele intervjuet med gutta her:


Ambisjonene hans er å fortsette å vise seg frem på best mulig vis og trene så ofte som mulig med A-laget. Fortsetter Fredrik som han har gjort her nede i Estepona er det store sjanser for at han får flere muligheter.

- Hva har dere lært av denne uken?

- Det er et hakk opp i det meste. Vi må løpe enda mer, vi må tenke kjappere, ballen går kjappere. Vi tar med referanser som vi bruker til å utvikle oss videre, sier Fredrik Pedersen.

Annonse fra Eliteserien: