Et strålende utviklingsår

Vi ser med glede tilbake på de åtte første månedene av årets sesong i utviklingsavdelingen. Her er en statusrapport.

Annonse:

Gjennom hele 2019 har det i de yngre rekker i Strømsgodset vært god blomstring . Solid arbeid av dyktige trenere har gitt framgang og vitner om at arbeidet klubben gjør med spillerutvikling holder god kvalitet.

Utviklingsleder Lage Sofienlund er også godt fornøyd med det som skjer i egen avdeling.

- Vi jobber godt med å bli bedre på hvordan vi driver utviklingsarbeid. Et mål for oss er å drive bedre og bedre fra måned til måned. Når vi som jobber med dette klarer å holde det fokuset, vil det føre til at hverdagen til spillerne også gradvis blir bedre. På G16-laget har vi fått fram hele fem aldersbestemte landslagsspillere i løpet av 2019 og dette er ikke tilfeldig. Det vitner det om godt arbeid av gode folk over tid, sier Sofienlund og trekker frem Harald Johannessen, Hans Erik Ødegaard, Eirik Fossen og Ståle Pedersen. 

15 på U-landslag

Samarbeidet med KA i NFF Buskerud, Ståle Brandsrud, er også fruktbart. I klubbens strategiplan står det at målet er å ha aldersbestemte landslagsspillere på alle årganger, samt at 1-2 spillere fra egen uavdeling hvert år skal løftes opp i A-stallen.

- Det viktigste for en U-avdeling vil alltid være å løfte opp spillere til eget A-lag. Det at vi denne sesongen har løfta opp to spillere til A-laget samtidig som ytterligere tre har fått plass i kamptropper i eliteserien vitner om at klubben styrer godt i henhold til strategi. Vi har også en hovedtrener på A-laget som gjøre det samme. Det at vi også har signert flere unggutter på proffavtaler viser også at klubben økonomisk ønsker å satse på våre egenproduserte. Dette er veldig gledelig, poengterer Sofienlund.

Dette året har klubben hatt aldersbestemte landslagsspillere på G15, 16, 18, 19 og 20/21. Totalt sett har 12 stykker vært inne på samlinger, i tillegg til tre på Kosovo. Det er utvilsomt gode tall - blant de beste i landet.

- Eneste kullet vi mangler på er G17, men det skal ikke vare lenge, smiler en fornøyd utviklingsleder som legger til at vi faktisk er den klubben i Norge med tredjeflest spillere på aldersbestemte landslag dette året.

- Det er vi stolte av, særlig tatt i betraktning at nedslagsfeltet vårt er relativt lite og de økonomiske rammene små sammenlignet med flere av de store klubbene, sier han videre.

God dynamikk

Det går nå mot en spennende høst der juniorlaget fortsatt er med i sluttspillet i Nasjonal Liga. Det venter returoppgjøret mot Viking i kvartfinalen etter seier hjemme på Marienlyst. Team SIF ligger på en sterk 6. plass i 3. divisjon i en sesong der laget har hatt veldig lav snittalder. G16-laget vant som kjent Norway cup tidligere i år.

Øyvind Thorsen og BP Ingebretsen
Øyvind Thorsen og BP Ingebretsen

- Det er gøy å få gode lagsresultater. Det er en naturlig konsekvens av at mange spillere er i god utvikling. Øyvind har gjort en kjempejobb med juniorgruppa. I team med Geir og Lars-Petter, og nå i høst også BP, er dette en solid gjeng. Kjetil gjør også en flott jobb i sin rolle som toppspillerutvikler der han binder U-avdelingen sammen med A-laget. Dynamikken mellom Øyvind og Kjetil er god og arbeidet deres er viktig for at 3.divisjonsarenaen blir en god forberedelsesarena til A-lagshverdag. Kjetil følger også gutta som til enhver tid er oppe på A-treninger tett, sier Lage Sofienlund.

- Et viktig framskritt har dette året vært at de unge gutta oftere er integrert i alle øvelser på A-treningene. Det gir enda bedre utbytte for unggutta som er på trening. Kjetils dedikasjon i planlegging av øvelser for å integrere unggutta har vært viktig, forklarer Sofienlund.

Skal bli bedre

Selv om det har vært oppløftende måneder for våre unge håpefulle, så er ikke utviklingslederen helt fornøyd enda. Han mener klubben fremdeles har mye å hente på det han omtaler som daglig treningskvalitet.

- Det er i hverdagen slaget står. Hvor god kvalitet klarer vi å ha i jobbingen vår hver eneste dag? Vi har gode visjoner, verdier og en klar klubbhåndbok med gode mål og prioriteringer. Hvor godt vi lykkes framover vil avgjøres av i hvor stor grad både ledere, trenere, spillere og foreldre klarer å jobbe med dette i form av mange små handlinger i hverdagen. Utviklingsarbeid er som et seilas. Vi vet hvor vi skal og hvordan vi vil komme dit, men det hjelper lite hvis ikke alle på båten gjør en god jobb for å få fart framover. I teamet er det god drive og både involverte trenere og spillere skal ha skryt for jobben som er lagt siste året, men når det kommer til å optimalisere den daglige treningskvaliteten både kolleltivt og individuelt, har vi fortsatt en vei å gå. Den veien er vi klare for å legge ut på, avslutter Sofienlund.

SIF-spillere på U-landslag i 2019

  • G15 Didrik Moen Tvenge og Berkay Duman

  • G16 Kirat Singh Maan, Tobias Fjeld Gulliksen og Daniel Hamde

  • G18: Mustapha Fofana

  • G19: Johan Hove og Halldor Stenevik

  • G20/21: Magnus Lankhof-Dahlby, Andreas Hoven (nå Sogndal), Hasan Duman, Sebastian Pedersen

Annonse fra Eliteserien: