David Campher for Strømsgodset 3 mot Kongsberg IF.

- En super test for de unge spillerne

Seks av klubbens juniorer fikk god matching og mye spilletid i torsdagens treningskamp mot Ham-Kam.

Annonse:

Med skader og sykdom i troppen og flere spillere på landslagsoppdrag, var det en passende anledning å slippe til flere av våre talenter i møtet med Ham-Kam på Marienlyst. Tobias Fjeld Gulliksen (16), David Campher (19) og Aleksander Biermann Stenseth (19) spilte samfulle 90 minutter, mens Fredrik Carson Pedersen (17) og Alban Kadriu (18) kom inn til pause. Mathias Fjeld Gulliksen (19) spilte de siste 20 minuttene.

- Det er viktig at våre unge spillere får erfaringer mot lag på høyere nivå enn de spiller til daglig. Vi skal hele tiden arbeide med å gi talentene våre gode utviklingsmuligheter og jeg synes dette var en super test for de unge, sier Henrik Pedersen, som er veldig fornøyd med samarbeidet med utviklingsavdelingen i klubben.

For spillerne var det naturligvis inspirerende å få være med A-laget. Dette er utvilsomt en erfaring som de lærer mye av. Toppspillerutvikler Kjetil Lundebakken hadde også en inspirerende dag på jobben torsdag og det var mange tilbakemeldinger å gi til juniorgutta.

- En kjempeviktig referanse for ungguttene. De har sin kamphverdag i 3 divisjon og derfor er det utrolig bra at de får kjenne på dette nivået mot et ganske godt Ham-Kam-lag, sier Lundebakken.

På rett vei

Han er fornøyd med hvordan de unge spillerne kom fra det. I 2. omgang hadde vi hele seks juniorer på banen samtidig og i denne fasen av kampen var det relativt jevnspilt utpå der.

- Jeg synes de holder nivået ganske greit og det er en pekepinn på at gutta er på rett vei, sier Lundebakken.

Tobias Fjeld Gulliksen er som kjent flyttet fast opp i A-troppen og fikk sine første 90 minutter for førstelaget. 16-åringen er mye involvert og viser med ball at han allerede har nivået inne. Dette var utvilsomt en god erfaring for den talentfulle Konnerud-gutten, som også får bekreftelser at det er ting å jobbe med.

David Campher og Aleksander Biermann Stenseth har trent mye med A-laget den siste tiden og er blitt bærebjelker for Team SIF i 3 divisjon. Mot Ham-Kam viste begge at de holder fysisk og utvilsomt har tatt steg denne sesongen. Det er alltids ting å plukke på, men begge gutta står distansen bra i denne matchen.

Alban Kadriu spilte hele 2.omgang mot Ham-Kam.
Alban Kadriu spilte hele 2.omgang mot Ham-Kam.

Alban Kadriu kom inn midtveis og var mye involvert i første halvdel av 2 omgang. Han gjør mye bra med ball og søker hele tiden kreative løsninger, men fremdeles er det en del å hente på forsvarsspillet på dette nivået hvor det går en del fortere.

I fin utvikling

Fredrik Carson Pedersen fikk sin aller første opptreden for A-laget. 18-åringen som kom til oss fra Lillestrøm før årets sesong og har imponert den siste tiden. Henrik Pedersen ønsket derfor å se høyrebacken i aksjon mot Ham-Kam.

- Fredrik har prestert stabilt godt på rekruttlaget i år, men kun hatt fire-fem økter med A-laget. Dette var derfor en ny erfaring og referanse for ham. Fredrik er i fin utvikling og en spiller som kan ta steget neste år, sier Kjetil Lundebakken.

Mathias Fjeld Gulliksen ble byttet inn midtveis i 2 omgang og kom også fint fra det. Midtbanesentralen er trygg i den den dype rollen på midten og nå fikk han en god test mot en langt bedre motstander enn han vanligvis møter.

- Jeg synes det gikk ganske bra med så mange unge på banen samtidig og jeg er spesielt positivt overrasket over starten av 2 omgang. Da spiller vi Ham-Kam ganske lave, før de igjen overtar initiativet, sier Lundebakken.

Kampen endte for øvrig med 1-0 til Ham-Kam etter scoring i 1. omgang. Begge lagene hadde sine sjanser og spillet bølger mye frem og tilbake. Følgende spillere fra A-lagstroppen var i aksjon: Viljar Myhra, Mounir Hamoud, Jakob Glesnes, Prosper Mendy, Christopher Lindquist, Martin Rønning Ovenstad, Kristoffer Tokstad, Martin Spelmann.

- Dette var også god kamptrening for de i A-troppen som ikke har hatt så mye spilletid den siste tiden. En nyttig gjennomkjøring, sier Henrik Pedersen.

I helgen er det spillefri i Eliteserien grunnet landskamper. Mandag starter oppkjøringen til neste hjemmekamp mot Lillestrøm.

Annonse fra Eliteserien: