Daniel (16) signerte proffkontrakt

Drammensgutten Daniel Hamde har signert sin første proffkontrakt med Strømsgodset til sommeren 2021.

Annonse:

Midtstopperen er oppvokst på Fjell og spilte sin barnefotball i bydelsklubben Skiold. Daniel fikk sin første påvirkning i Godset-systemet på EliteAkademiet, før han senere ble en del av guttelaget til Strømsgodset Toppfotball. Siden har han hatt en flott utviklingskurve og sågar spilt seg inn på aldersbestemte landslag.

Per nå står Daniel med seks kamper på G15-landslaget og tre kamper på G16-landslaget. Der er han for øvrig lagkamerat med Tobias Fjeld Gulliksen.

Det var en stolt lokal unggutt som satte signaturen på avtalen til sommeren 2021.

- Det føles godt. Jeg har jobbet hardt for dette og er veldig glad for å ha signert min første proffkontrakt med Strømsgodset, sier 16-åringen.

Hardtarbeidende spiller

Han beskrives som en moderne stoppertype med god pasningsfot og solid fysikk. Daniel har sin kamphverdag på G16-laget under kyndig ledelse av Harald Johannessen og Hans Erik Ødegaard. Her trenes han av to karer som vet en hel om hva som må til for å utvikle fremtidige toppspillere. 16-åringen hospiterer også periodevis på rekruttlagets treninger.

- Jeg lærer mye av Harald og Hans Erik. Det er to veldig flinke trenere, sier Daniel.

Leder for utvikling og samfunn i Strømsgodset, Lage Sofienlund, har kjent Daniel Hamde helt siden han kom opp på EliteAkademiet for fire år siden. Han gleder seg til å følge 16-åringens videre utvikling i SIF-systemet.

- Jeg har fulgt Daniel fra han var 12 år og frem til i dag og jeg er trygg på at dette er en fyr som verdt å satse videre på i Strømsgodset. Daniel er hardtarbeidende og trener med høy kvalitet. Jeg ser også en potensiell ledertype i Daniel. På banen er han verbal og flink til å gå foran, sier Sofienlund.

Et steg på veien

Han beskriver Daniel Hamde som en typisk spillende midtstopper, som er flink til å tre gjennom ledd og søke konstruktive løsninger med ball. 

- Det er alltid like moro når unge lokale gutter gjør seg fortjent til sin første proffkontrakt. Det ligger mye hardt arbeid bak og det er ett steg på veien til drømmen om å spille Eliteserie-fotball for Strømsgodset ute på Marienlyst. Vi gleder oss til følge Daniel videre. Dette er forhåpentligvis bare starten, sier Sofienlund.

Vi gratulerer Daniel Hamde med hans første proffkontrakt i Strømsgodset.

Annonse fra Eliteserien: