Brandsrud ny trener for G16

Ståle Brandsrud blir ny hovedtrener for G16-laget. Han starter opp 1. januar 2020 og kommer til oss fra jobben som kretsansvarlig for spillerutvikling i NFF Buskerud.

Annonse:

54-åringen fra Drammen har vært KA i Buskerud i halvannet år og han fullfører der ut året før han går i gang med å forme morgendagens Strømsgodset-spillere. Brandsrud har trivdes godt i kretsen, men da tilbudet kom fra gamleklubben ble fristelsen for stor.

- Jeg er veldig glad i Godset og gleder meg til å få jobbe med et spennende team i U-avdelingen. Jeg vil nesten si at det aldri har ligget mer til rette for unge spillere i klubben enn det gjør nå. Det er en tydelig blå tråd fra de yngste og helt opp, det er klubbstyrt med fagplaner og metodikk som ligger i bunn, sier Ståle Brandsrud.

For noen uker siden ble det klart at Bjørn Petter Ingebretsen blir hovedtrener for det nye G14-laget, med Eirik Fossen og Lars Petter Eggen som assistenter. Nå kan vi bringe den gledelige nyheten om at rutinerte Ståle Brandsrud skal jobbe med G16-gjengen. Trenerteamet rundt rekrutt blir klar om ikke så lenge.

En feltets mann

- Det er gøy å kunne styrke staben med en så erfaren og dyktig trener som Ståle. Han blir en sterk tilvekst til det fagmiljøet vi jobber med å utvikle her i klubben. I tillegg til å være en fotballfaglig ressurs, besitter Ståle også et smittende engasjement og et strålende humør som gjør at det alltid er mye energi rundt ham. Ståle vil bidra til å løfte en allerede velfungerende trenerstab og med det øke sjansen for å få frem flere gode spillere i årene som kommer, sier utviklingsleder Lage Sofienlund.

Ståle Brandsrud er en av de mestscorende spillerne i landet gjennom tidene og har fremdeles den uoffisielle norgesrekorden i antall mål på klubbnivå med 574 scoringer på 459 kamper i Drafn. Ståle satte også inn 5 mål på 18 kamper i SIF tilbake i 1993.

Mannen har med andre ord et og annet å lære bort når det gjelder å sette ballen i mål.

Ståle var inne som assistenttrener i Godset i 2005. Etter det trente han en rekke lokale klubber, før han returnerte som trener på EliteAkademiet i 2015. I denne rollen virket Brandsrud frem til han ble KA i NFF Buskerud.

- Jeg kjente veldig på sagmuggen, savnet etter garderoben og nærheten til spillerne i det daglige. Jeg er en feltets mann, sier 54-åringen.

Brenner for utvikling

Etter at Ståle kom inn på EA har han brent veldig for spillerutvikling.

- Da jeg sto på Gulskogen søndag morgen klokken 08.30 og så 13-åringene som var på plass, da kom gnisten skikkelig tilbake og jeg tenkte: Nå skal jeg jobbe med utvikling fremover!

Han har lært mye av å jobbe med yngre spillere og ser frem til å få tilgang på enda mer kompetanse på daglig basis i Strømsgodset.

- Hvert år skal vi levere spillere til rekrutt som er rustet både som spillere og mennesker. Det skal også være et godt utviklingsmiljø for trenerne i avdelingen og det trigger meg, sier Ståle Brandsrud.

Vi ønsker Ståle Brandsrud hjertelig velkommen tilbake til Strømsgodset!

Annonse fra Eliteserien: