Blikstad signerte proffkontrakt

Eirik Espelid Blikstad (17) har skrevet sin første profesjonelle kontrakt med Strømsgodset.

Annonse:

Midtstopperen har hatt en formidabel utvikling de siste årene, og blir nå belønnet med sin aller første profesjonelle kontrakt. I dag ble papirene underskrevet, med to stolte foreldre tilstede.

- Det er en god følelse. Det har vært barndomsdrømmen min å spille for Godset, innleder 17-åringen fra Gulskogen.

Den talentfulle midtstopperen har heller aldri spilt for noen annen klubb enn Strømsgodset. Barne- og ungdomsårene ble først tilbrakt i idrettsforeningen, før han som 15-åring, i forkant av 2020-sesongen, meldte overgang til toppfotballen, etter lengre tids hospitering.

Allerede i sin første sesong fikk han en viktig rolle på Hans Erik Ødegaards G19-lag, og forrige sesong tok han ytterligere steg under Tomas Skaret Halvorsens vinger. En god sesong, med debut og umiddelbart fast plass på laget i 3. divisjon, samt sølv i nasjonal serie, ble avsluttet med å lede juniorlaget i det skandinaviske mesterskapet i Marbella i desember. 

Det har sørget for at den holdningssterke forsvarsspilleren i fjor høst både fikk landslagsdebuten på G17-nivå og muligheten til å trene med A-laget. Også der viste han seg fra en god side.

Nå er han belønnet med en to-årig proffkontrakt. I tillegg skal han trene fast med A-laget gjennom oppkjøringen, og blir dermed også med når vi i februar setter kursen til Estepona for årets treningsleir.

- Eirik er en spennende, moderne midtstopper som har hatt god utvikling det siste halvåret. Han har tatt nivået godt på A-lagstreningene han har deltatt på, og gjort seg fortjent til en profesjonell kontrakt, sier leder for sport og spillerlogistikk Jostein Flo.

Får ros for holdningene

Det som sterkest kjennetegner Eirik Blikstad, og som stadig går igjen, er de gode holdningene og verdiene han står for. Til tross for sin unge alder er han både strukturert og reflektert rundt valgene han gjør - både på og utenfor banen, og tar stort eierskap over egen utvikling. Det at han nå skriver sin første proffkontrakt er et klart signal om hardt arbeid over tid og gode holdninger gir resultater.

Blikstad på dagens A-lagstrening på Årbogen.
Blikstad på dagens A-lagstrening på Årbogen.

- Det handler om å være strukturert og jobbe hardt over lengre tid. Også tror jeg det handler litt om at man ikke alltid skal få de beste resultatene, men også klare å ta læring ut av de dårlige resultatene, og ta det med videre i utviklingen, sier 17-åringen selv.

Også hos Jostein Flo er det først og fremst ungguttens gode holdninger som imponerer.

- Det er det som imponerer oss aller mest. Uansett hvor du går så får han kun gode referanser på ham, enten det er fra medspillere, trenere eller lærere på skolen, fortsetter stryningen.

Landslagssamling i februar

Før Eirik og resten av spillertroppen setter kursen for den nevnte treningsleiren i Marbella mandag 14. februar, skal 17-åringen tilbringe en drøy uke i det samme området, med Luis Pimentas G18-landslag.

Debuten med det norske flagget på brystet kom i oktober i fjor. Den gangen spilte han hele kampen i midtforsvaret til G17-landslaget i 3-1-seieren over Russland, etter å ha kommet inn som erstatter etter et forfall.

Ved neste samling fikk Gulskogen-gutten plass i den opprinnelige troppen, og der spilte han 90 minutter i samlingens eneste kamp, mot 3. divisjonslaget Lokomotiv Oslo.

Nå venter første samling med G18-landslaget, som med vennskapskamper mot Portugal og Romania starter forberedelsene mot høstens EM-kvalifisering.

De stadige og hyppige stegene, både på landslaget og i SIF-systemet, gir et bilde av en målbevisst unggutt som fort tilpasser seg nye nivåer. Nå handler det videre om å ta steget opp til å bli et fullverdig medlem av A-stallen og konkurrere om spilletid i Eliteserien - den tøffeste oppgaven så langt.

- Jeg er klar for å ta de mulighetene jeg får og utvikle meg videre både på trening og i kamp.

Vi lar det bli siste ord for denne gang.

Gratulerer til Eirik Blikstad med første proffkontrakt - og vi gleder oss til å følge utviklingen videre!

Annonse fra Eliteserien: