Benjamin (17) sendte Team SIF til topps

Med fire kamper igjen av sesongen tok Team SIF over tabelltoppen i 3. divisjon - og det i det de går inn i den avgjørende fasen av sesongen i tre turneringer.

Annonse:

For i tillegg til å kjempe om opprykk til PostNord-ligaen skal det også kjempes om semifinaleplass i NM og om finaleplass i nasjonal serie.

Men først: Søndagens runde i 3. divisjon. Foran runden lå avdelingsleder Gjelleråsen tre poeng foran oss, og med sju mål bedre målforskjell, men fredag gikk de på et overraskende 10-2-tap (!) hjemme for et ungt Tromsø 2. Det la til rette for at vi kunne ta over førersetet i kampen om opprykk.

Det i en tøff kamp mot 5. plass Mjølner, med et purungt lag. Med frihelg for A-laget var det ingen overårige med, samtidig som blant annet Eirik Blikstad, Fabian Holst-Larsen, Albert Thorsen, Christian Massanet Aasheim og Chrisander Sørum var utilgjengelige grunnet landslagsoppdrag, karantene og skader.

Laget som startet var som følger: Simo Lampinen-Skaug - Jørgen Bukten, Yves Vaage, Jonas Therkelsen (k), Adrian Selliah - Marko Farji, Noah Barbati, Andreas Skjold - Samuel Silalahi, Dilawar Ahmadzay, Keerat Singh Mann.

Våre unggutter tok virkelig tak i banespillet og dominerte kampen fra start til slutt. Scoringen lot imidlertid vente på seg helt frem til det kun gjensto et kvarters tid.

Etter en drøy time gjorde Tomas Skaret Halvorsen sitt første bytte da Benjamin Drange Hansen kom inn på venstrebacken, og etter tretten minutter på banen ble nettopp Benjamin den store helten.

Et strålende angrep førte ballen til Samuel Silalahi på høyrekanten, og hans innlegg gikk hele veien til Benjamin på motsatt side. 17-åringen satte kontant inn sitt første mål for Team SIF, til forløsende jubel fra våre gutter.

Det sørget for en viktig sliteseier i sesongens siste fase. Nå venter Bossekop på hjemmebane i vår neste kamp førstkommende mandag, etterfulgt av LSK 2 (borte), MIF 2 (hjemme) og til slutt Gjelleråsen på bortebane i siste runde.

Møter Vålerenga torsdag

Før den tid skal imidlertid rekruttgruppa til hovedstaden for å kjempe om semifinaleplass i NM. Der venter Vålerenga, som vi slo ut både i kvartfinalen i nasjonal serie for G18 og i 8-delsfinalen i NM for G16. Avspark på Intility Arena er 16:30.

Torsdag 13. oktober, tre dager før siste hjemmekamp i 3. divisjon mot MIF 2, spilles første semifinale i nasjonal serie for G18, mot Molde, som vant både NM og skandinavisk mesterskap forrige sesong. Det første oppgjøret spilles på Marienlyst, mens returoppgjøret søndag 30. oktober spilles på Aker stadion. 

Det er med andre ord mange fine kamper å se frem mot for rekruttgruppa - og vi gleder oss til en meget spennende sesonginnspurt på alle tre fronter.

Annonse fra Eliteserien: