André (15) signerte proffkontrakt

15 år gamle André Stavås Skistad har skrevet sin første profesjonelle kontrakt med Strømsgodset.

Annonse:

Midtbanespilleren tilhører vår G16-stall, og har også for alvor fått kjenne på treningshverdagen til G19-laget, der han for tiden er fast hospitant. Etter fin utvikling den siste tiden ble han også belønnet landslagsuttak før sommeren.

Her ble det fire kamper med flagget på brystet for G15-nivå. I etterkant av landslagssamlingen har mange klubber vist interesse for Konnerud-gutten - og nå har han skrevet under sin aller første proffkontrakt med Strømsgodset.

- André er en lovende ung spiller med spennende ferdigheter, som mange klubber har vist interesse for. Han er en veldig ung spiller som fortsatt har en vei å gå før han banker på A-lagsdøren, men vi har stor tro på at han med tiden kan utvikle seg til å komme dit på sikt, sier leder for sport og spillerlogistikk Jostein Flo om 15-åringen.

For unggutten selv er denne proffkontrakten først og fremst en sterk motivasjon for å ta nye steg i tiden fremover.

- Det er veldig gøy, og det motiverer meg til å jobbe videre. Det er utrolig stort å få vite at klubben tror på meg og vil satse på meg, sier André etter å ha signert kontrakten.

IMG_1848.jpg

Stavås Skistad beskriver seg selv som en spiller som er glad i ballen, og trives aller best i den dype midtbanerollen - også kjent som 6er-rollen. Som sine største styrker trekker han frem pasningsfoten og overblikket, og på det får han også støtte fra utviklingsleder Harald Johannessen.

- André er en teknisk slepen spiller med god forståelse og god oversikt på banen, som har en fin langpasningsfot. Han klarer å ta hurtige beslutninger, og er ofte i forkant når det gjelder valgene han gjør med ballen, sier Harald, som også roser trenerne som har vært med på å utvikle André de siste årene - Tobias Torgersen på G16-laget og nåværende A-lagstrener Bjørn Petter Ingebretsen på G14-laget.

Flere drar nok også kjensel på ungguttens navn, og han kommer definitivt fra en toppidrettsfamilie. Storebror Erik (21) tilhørte vår utviklingsavdeling mellom 2016 og 2019, og er i dag A-lagsspiller i MIF. Storesøster Kristine (23) har gjort seg bemerket med sine gode prestasjoner i skisporet. Og nå er altså tredje blad Stavås Skistad på vei inn i toppidretten.

- Vi har tilbrakt mye tid sammen både på fotballbanen og på skirenn. Jeg har selvfølgelig lært mye av dem begge, sier André om sine to eldre søsken.

Vi gratulerer André Stavås Skistad med proffkontrakt og gleder oss til å følge utviklingen hans videre!

Annonse fra Eliteserien: