Adis Mujkic til Catania

Adis Mujkic (17) har signert proffkontrakt med italienske Catania.

Annonse:

Den norsk-bosniske kantspilleren kom til Strømsgodset fra Åssiden som 13-åring, og har siden den gang spilt for klubbens andrelag, tredjelag og G16-lag, samt G14-laget til Strømsgodset IF.

Denne sesongen har han både scoret sitt første mål og startet sin første kamp for Team SIF, samtidig som han har scoret sju mål på ni kamper for G18-laget i nasjonal serie. 

Nå går altså reisen sørover for unggutten som representerer Bosnia på U19-nivå. Etter at han reiste nedover på søndag signerte han i går en treårskontrakt med sin nye klubb.

Han er nå klar for å sette i gang med sesongoppkjøringen med Catania, en klubb som slett ikke er ukjent for de som følger italiensk fotball. Laget med de røde og lyseblå draktene kom på 8. plass i Serie A så sent som i 2012/13-sesongen, men befinner seg nå i Serie C, nivå tre i Italia.

– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang i Catania. Det blir spennende å bli kjent med nye mennesker og en ny spillestil, sier Adis.

Ikke bare er dette en drøm i oppfyllelse for Adis, men det er også en svært hyggelig anerkjennelse for Strømsgodset at en ung og lokal spiller hos oss får proffkontrakt i Italia.

Adis er også svært takknemlig og ydmyk overfor de i klubben som har hjulpet han på veien til å oppnå drømmen om proffkontrakt i utlandet. 17-åringen gir mye av æren til rekruttlagets trenere Vítor Gazimba og Kjetil Lundebakken, samt sine medspillere gjennom de siste årene.

– Jeg vil takke alle i Strømsgodset som har hjulpet meg på veien. Trenerne har hjulpet meg mye siden dag én, med å lære meg hvilke områder jeg må utvikle meg på, og hva jeg er flink til. Samtidig så har medspillerne mine vært viktige, og de har hjulpet meg mye i utviklingen min. I tillegg vil jeg takke Jostein Flo, som har gjort overgangsprosessen veldig enkel for meg, sier han.

Strømsgodset ønsker Adis masse lykke til i Catania!

Annonse fra Eliteserien: