– Karrierens høydepunkt

Hasan Hüseyin Duman og Magnus Lankhof Dahlby har den siste uka vært på G18-landslagssamling. I dag var begge på plass på A-lagstrening.

Annonse:

Hasan Hüseyin Duman (18) og Magnus Lankhof Dahlby (17) ble begge tatt ut i G18-landslagstroppen til Lisbon International, en firenasjonsturnering i den portugisiske hovedstaden. Der møtte man vertsnasjon Portugal, USA og Japan over en fem dagers-periode.

Vår assistenttrener Håkon Wibe-Lund har samme rolle på G18-landslaget, og var godt fornøyd med det han så av våre to.

– De viser at de ikke bare har nivået som trengs der, men også at de har mye å bidra med. Det er også et godt landslag, med mange som spiller både i Eliteserien, OBOS-ligaen og 2. divisjon, så det er godt å se at gutta er med og bidrar, sier Håkon.

I den første kampen mot Portugal ble det 3-0-tap. Hasan fikk sjansen fra start, og spilte hele kampen, mens Magnus spilte 2. omgang etter å ha erstattet Sebastian Pedersen, Marcus' lillebror, i pausen.

Første landslagssmål for Magnus

Mot USA på fredag var det Magnus som spilte fra start, mens Hasan startet på benken. USA tok ledelsen rett før pause, men etter en snau time utlignet Magnus for Norge med sitt aller første landslagsmål. Rett etterpå kom Hasan på banen, og ti minutter før slutt fikk Norge målet som sørget for 2-1-seier. Magnus spilte samtlige 90 minutter mot USA.

– Jeg vant ballen fra stopperen deres, gikk innover i banen og prøvde bare å banke ballen i mål. Det var moro, og det er nok høydepunktet i karrieren så langt, sier Magnus om å score med flagget på brystet for første gang.

I tillegg var Hasan involvert i den avgjørende scoringen, og slo pasningen som spilte gjennom Sebastian Pedersen og Vegard Stabell Somdal foran mål. Et fantastisk gjennomspill, sier Håkon, og Hasan nøler heller ikke med å rose sin egen pasning.

– Jeg får ballen av stopperen, tar et touch fremover i banen, og ser at Sebastian kommer på løp, så da slår jeg en gjennombruddspasning. En perfekt pasning, sier 18-åringen med et glimt i øyet.

Den siste kampen var mot Japan på søndag, åtte timer før vår kamp mot Vålerenga, og der var begge to i startoppstillingen. Magnus spilte 90 minutter før han ble byttet ut på overtid, mens Hasan ble byttet ut i det 50. minutt. Norge vant kampen 1-0 etter scoring av Tobias Svendsen like etter pause. Denne gangen var det ikke Magnus som var sist på ballen, men han var likevel involvert i høyeste grad.

– Magnus Lankhof Dahlby gjorde en kjempejobb og vant ballen før han spilte den videre til Eman Markovic som uselvisk rullet den videre til Tobias Svendsen, sa trener Pål Arne Johansen til fotball.no etter søndagens kamp.

Gode tilbakemeldinger

De fikk begge hver sin 90 minutter, og var også involvert i samtlige tre kamper. I tillegg var én av dem direkte involvert i samtlige mål Norge scoret i Portugal.

– Jeg synes jeg gjorde det godt, og et par steg opp fra forrige samling, mener Magnus, som også kan fortelle at han fikk gode tilbakemeldinger fra hovedtrener Pål Arne «Paco» Johansen.

Magnus har nå etablert seg i G18-landslagstroppen, etter å ha sist spilt landslagsfotball på G16-nivå. Det er selvfølgelig svært gledelig for både Strømsgodset og Magnus selv, som har hatt god utvikling det siste halvåret.

Trente med A-laget i dag

De var også blant fem spillere fra rekruttstallen på onsdagens A-lagstrening, sammen med Arnar Gudjonsson, Loti Celina og Amin Zariah. Hasan og Amin var også en del av vinnerlaget på dagens økt, der man ble delt opp i tre lag.

– Det var bra i dag, i hvert fall når man er på vinnerlaget, og ikke blir skutt på. Det var deilig, smiler Hasan.

Annonse fra Eliteserien: