Inspirerer unge ut i arbeidslivet

Ukas bærekraftmål er mål 8 - Anstendig arbeid og økonomisk vekst. I Strømsgodset har vi sammen med NAV inspirert unge tilbake til arbeidslivet over flere år.

Annonse:

For å bekjempe fattigdom og ulikhet må man skape en bærekraftig økonomi. Det å få flest mulig arbeidsdyktige ut i arbeid er en viktig faktor for å få til dette. Det er positivt både for enkeltmennesket, for samfunnet og for den økonomiske veksten at færrest mulig er arbeidsledige.

I Norge er arbeidsledigheten relativt lav, men det er fortsatt alt for mange, og spesielt alt for mange unge, arbeidsdyktige, som står uten jobb. Det prøver vi Strømsgodset å gjøre noe med.

Samarbeid med NAV

Sammen med NAV har vi de siste tre årene tilbudt inspirasjonskurs for unge arbeidsledige. Vi arrangerer kurs 2-3 ganger i året, og hvert kurs går over tre uker her på Marienlyst. 

Samarbeidsprosjektet «Bli sett – ekte kjærlighet» er et tilbud til ungdom mellom 18 og 29 år – uten tilknytning til arbeidslivet og som trenger hjelp til å komme ut i jobb. Dette er et lavterskeltilbud uten krav til spesiell kompetanse eller bakgrunn. Et av Strømsgodsets bærekraftmål er mål nummer 10. - like muligheter. Gjennom samarbeidet med NAV ønsker vi å gi unge, arbeidsledige bedre muligheter til å komme seg ut i arbeid igjen.

I tillegg har vi i større og større grad koblet på våre partnere, som holder foredrag for deltakerne. Her forteller de hva de som arbeidsgivere legger vekt på når de ansetter, og hvordan man skal bli en attraktiv jobbsøker. Flere av våre partnere har også åpnet opp for muligheten for å ta inn kandidater i sine bedrifter, enten som arbeidstrening eller som en ansettelse. 

Fantastiske resultater fra årets første kurs

I juni avsluttet vi årets første runde med inspirasjonskurs, og resultatet har vært fantastisk. Èn deltaker har fått sommerjobb her på Marienlyst, én deltaker har fått jobb hos vår partner Skutebrygga og én hos en annen aktør.

Bielka Santiago-Kolstad
Bielka Santiago-Kolstad

Bielka Santiago-Kolstad er en av de dyktige deltakerne som nå har fått sommerjobb på Marienlyst, det er hun glad for:

- Jeg er veldig glad for å få muligheten til å jobbe i Strømsgodset denne sommeren. Mitt hovedansvar er tredje etasje og forberedelse av VIP og mat til spillere.  

Ansvarlig for samfunn, Lars-Petter Eggen er godt fornøyd med årets første kurs:

- Det er utrolig gøy å se at vi kan være med å bidra til samfunnet på denne måten. I år har vi hatt motiverte og lærevillige kandidater som virkelig har vist interesse og innsats for å komme seg ut i arbeidslivet, det gir resultater.

Planen er at neste inspirasjonskurs holdes til høsten, da med en ny gruppe kandidater som ønsker å komme seg ut i arbeid. 

 

Annonse fra Eliteserien: