Gatelaget vs. Gåfotballen

Forrige uke møttes Strømsgodsets Gatelag til internkamp mot Strømsgodsets Gåfotballag. Se hvordan det gikk da lagene spilte én omgang gåfotball og én omgang "vanlig" fotball.

Annonse:

Kampen ble spilt i Taltentgården, og det var flere spente spillere før avspark. Kampen ble spilt i to omganger, hvor første omgang bestod av gåfotball mens andre omgang var en vanlig fotballkamp. 

Begge lagene var på forhånd enig i at Gåfotballaget kanskje hadde en liten fordel i første omgang, mens Gatelaget var favoritter i den vanlige fotballen. 

Gåfotball er fotball for de over 60 år. Hovedregelen er at det ikke er lov å løpe, og ikke lov å takle.
Gåfotball er fotball for de over 60 år. Hovedregelen er at det ikke er lov å løpe, og ikke lov å takle.

Første omgangen var som på forhånd tenkt ganske jevn, men Gatelaget gikk til pause med en 6-5 ledelse. Utover i andre omgang, da det ble spilt "vanlig" fotball økte Gatelaget sin ledelse, hvor sluttresultatet endte med 11-6 seier. 

Etter kampen tok vi en prat med Gatelagtes Morten Martinsen, og spurte han hvor fornøyd han var med sluttresultatet: 

Gatelaget gikk seirende ut av duellen
Gatelaget gikk seirende ut av duellen

- Vi er alltid fornøyde når vi vinner, men det mest positive var å få oppleve gåfotballen, det var skikkelig morsomt og få se, og hvor mange de er. Det var vanskelig å omstille seg fra gåfotball til å flytte beina igjen i andre omgang, avslutter Morten.

Vi tok også en prat med Gåfotballagets Bjørn og spurte han hva det betyr å ha dette tilbudet hver uke: 

- Det betyr veldig mye sosialt sett, det er det viktigste. Vi er jo 20-22 mann og én dame, så dessverre er vi flere damer for lite og vi skulle gjerne hatt flere. Alt fra 60 år og oppover velkomne til et godt og positivt miljø, sier Bjørn. 

Trenerne Hans Hagen Svastuen og Lars-Petter Eggen, for henholdsvis gåfotballen og gatelaget, påpeker også viktigheten av det sosiale:

- Vi trener alltid for å bli bedre, også er det jo deilig å slå Hans da, ler Lars-Petter. 

Dagen ble avsluttet med felles pizza på SIF-huset for alle spillerne. 

Se en liten oppsummeringsfilm fra kampen her:

 

Annonse fra Eliteserien: