Bli en havhelt og delta på strandryddedagen

Fremtidens muligheter ligger i havet, og nå kan du bli med å gjøre ditt bidrag på Strandryddedagen 9. september

Annonse:

Ukas bærekraftmål er mål 14 - Livet i havet. Uten havet fungerer ikke jorda. Havet driver de globale systemene som gjør det mulig å leve på jorda, og over halvparten av oksygenet vi puster inn kommer fra havet. Likevel er ikke vi mennesker gode nok til å ta vare på livet i havet. 

Vår generalsponsor DNB er spesielt opptatt av bærekraftmål 14. I juni i år presenterte DNB en oppdatert bærekraftstrategi med enda mer ambisiøse mål for klima, miljø, mangfold, økonomisk kriminalitet og trygg digital økonomi. 

Derfor skal DNB finansiere, investere og tilrettelegge for bærekraftige aktiviteter for 1 500 milliarder frem mot 2030. Investerer vi i havet, investerer vi i fremtiden. Strandrydding er en av DNBs mange innvesteringer for å ta vare på havet. 

Bli en havehelt du også

Sammen med Nordic Ocean Watch (NOW) har DNB gått sammen om å engasjere #havhelter fra A til Å langs Norges kyst. Her inviterer de små og store havhelter til å delta på strandrydding. 

I Drammen arrangeres havryddedagen på bystranda torsdag 9. september. Her kan du møte opp og bidra, og dermed bli en havhelt som unngår at søppel havner i elva, og videre ut i havet. Les mer om strandrydding HER.

Under kampen mot Brann på lørdag vil vi sammen med DNB sette ekstra fokus på havet og hva du kan gjøre for å bidra til å ta vare på havet. 

Vi kan ikke gjøre alt - men vi kan gjøre noe.

Kilder:

FN-sambandet: https://www.fn.no/om-fn/fns-baerekraftsmaal/livet-i-havet 

DNB: https://www.dnb.no/dnbnyheter/no/samfunn/dnb-baerekraft

https://havgapet.dnb.no

Annonse fra Eliteserien: