Kåret til Årets samfunnsspiller

Herman Stengel har satt Blåtime-rekord i 2019. Hokksund-gutten stiller alltid opp i nærmiljøet og er fortjent kåret til Årets samfunnsspiller i Strømsgodset.

Annonse:

For fjerde året på rad gir vi en utmerkelse til den spilleren som har tatt samfunnsansvar ut over det vanlige. Den første prisen gikk til Mounir Hamoud, mens Årets Fotballforbilde i norsk fotball i 2017, kaptein Jakob Glesnes, fikk utmerkelsen påfølgende år. I fjor var det Gulskogen-gutten Christopher Lindquist som ble hyllet for sin innsats i nærmiljøet.

Nå er det altså Herman Stengel sin tur. 24-åringen fra Hokksund har stilt opp på alle samfunnsoppdrag han er spurt om i 2019. Når julen ringer inn har Herman vært på hele 23 Blåtime-besøk. Enten det er på barnehage, skole eller hos et lokalt idrettslag kommer midtbanespilleren med et smill om munnen og et fornuftig budskap.

Han er rett og slett en fantastisk godt forbilde for den yngre garde og en glimrende ambassadør for Strømsgodset.

- Jeg er veldig glad for å kunne stille opp ute i nærmiljøet. Det er viktig at vi som SIF-spillere byr på oss selv og gir litt tilbake til de som heier på oss. Det er mange hos oss som stiller opp og det synes jeg er veldig positivt, sier Herman Stengel.

For ham er det mest av alt gøy å være ute på besøk. Han får masse energi når han ser hvor mye det betyr for barn og unge. I tillegg til å stille på hyppige Blåtimer, er Herman også engasjert som A-lagsstrener i moderklubben Hokksund.

Leder for utvikling og samfunn, Lage Sofienlund, roser Herman Stengel for hans innsats og samfunnskontakt Lars Petter Eggen som er faglig ansvarlig for innholdet i Blåtimene.

- Samfunnsarbeidet i klubben har i 2019 vært mer omfattende enn noen gang. Med satsing på både gatelag, samarbeid med Redd Barna, samt samarbeid med Enter og Nav, har vi hatt stor aktivitet. Av alt vi gjør er det arbeidet med Blåtimen som er vår største aktivitet. For tredje året på rad kommer vi til å ende på over 200 gjennomførte Blåtimer i løpet av sesongen. Det er vi stolte av. Kjernen i å lykkes med Blåtimen er at vi har tilgang på gode rollemodeller fra A-laget. Herman er et kjempegodt eksempel på det. En ting er at han har vært med ut i mange Blåtimer. Enda viktigere er det at han bidrar veldig godt når han er med ut. Eggen og Stengel har blitt en dynamisk duo. Det oser rett og slett kvalitet av disse to, smiler Sofienlund.

På bildet over mottar Stengel prisen av Rolf Degn Jensen fra samfunnsavdelingen.

Annonse fra Eliteserien: