Tidenes største Like Muligheter

Over 200 jenter ble inspirert og motiver til å velge yrkesfag når vi arrangerte tidenes hittil største "Like Muligheter" 2023.

Annonse:

Onsdag 13. desember gikk Like Muligheter 2023 av stabelen på Åssiden VGS med 200 nysgjerrige jenter i salen!  Nytt av året var å legge arrangementet i skoletiden og invitere inn tiendeklassejenter som står overfor sitt første karrierevalg ved søknad til videregående opplæring. 

Like Muligheter ble arrangert for første gang i 2020. Initiativet kom fra Betonmast som ønsket en inspirasjonsdag for jenter der de oppfordres til å ta utradisjonelle karrierevalg. Like Muligheter har siden blitt definert som en del av jenteløftet til SIF og Betonmast og flere bedrifter har meldt seg på. LO har også kommet inn som en medarrangør for arrangementet. 

Arro Elektro, Isachsen Anlegg og Betonmast var i år bedriftene som var representert under arrangementet som ble ledet av Christine Knutsen fra LO. Blant publikum satt jenter fra Åssiden Vgs i tillegg til alle tiendeklassejentene fra henholdsvis Svensedammen og Marienlyst Ungdomsskole. 

Fra scenen fikk publikum høre fra blant annet Emilie Hoffmeyer, sprengbas og aktuell i Kompani Lauritzens tropp 2. Med stort engasjement fortalte Hoffmeyer om bakgrunnen for hennes yrkesvalg og ga et unikt innblikk i hverdagen til en sprenbas, et yrke mange av de i salen knapt hadde hørt om. Hoffmeyers var tydelig i sin oppfordring om å ta plass og følge drømmene sine. 

Hoffmeyers innlegg ble etterfulgt av pitcher fra bedriftsledere i byggebransjen og panelintervju med jenter i byggebransjen. Forsvaret holdt et inspirerende innlegg om hvilke karrieremuligheter de tilbyr før arrangementet ble avsluttet med Viken Fylkeskommunes praktiske gjennomgang av hvordan en kan manøvrere seg rundt i det havet som finnes av muligheter innenfor yrkesvalg. På vei ut kunne jentene besøke stands og få seg en matbit servert av kokkelinja på Åssiden Vgs

Vi takker alle som bidro til Like Muligheter 2023. Med masse inspirasjon skal vi jobbe videre for å gjøre Like Muligheter 2024 enda større og enda bedre! 

Annonse fra Eliteserien: