Lunsj med byvandring på Strømsø

Torsdagens SIF-lunsj ble av den historiske sorten! Etter en nydelig lunsj på Quality hotel River Station fikk vi en historisk byvandring på Strømsø.

Annonse:

Den tradisjonelle SIF-lunsjen på Marienlyst var byttet ut med hotell-lunsj og historisk sus når vi inviterte partnerne til byvandring på Strømsø på torsdag. Nesten 100 samarbeidspartnere fikk servert en nydelig lunsj, med dessert, på "Godset-hotellet" Quality Hotel River Station. 

Etter lunsjen ble vi introdusert for byvandrer og lokalguide Odd Myklebust som tok oss med på en historisk vandring på Strømsø. Odd Myklebust har siden 2021 arrangert vandringer på Bragernes, men tok på bestilling fra Strømsgodset en egen byvandring for våre samarbeidspartnere i vår egen bydel; Strømsø.

Den drøye times lange vandringen tok oss innom tidligere tinghus, Strømsø Kirke og inn i Drammens eget "red light district". Men først og fremst ble det en vandring i historier om mennesker. Hollendere på handelsreise, homofilt ekteskap på 1600-tallet, bybranner og en feier som ble brent på bålet, var blant historiene vi ble kjent med. 

En historisk time som ga både et dystert, men også et artig bilde på byen vår for flere hundre år siden. Byvandringen ga samtidig de tilhørerne et perspektiv på hvor godt vi har det i dagens Drammen. 

Tusen takk til Odd Myklebust som tok seg tid til en lærerik time med våre partnere. 

Annonse fra Eliteserien: