Første år med Eliteakademiet for jenter gjennomført

Strømsgodset startet høsten 2022 opp et eliteakademi også for jenter! Et gratis tilbud som skal fungere som et supplement for de spillerne som er langt fremme sportslig i sine representative klubber.

Annonse:

Ståle Brandsrud har hatt hovedansvaret for denne gruppa, og det har gått akkurat så bra som vi håpet på. Her er en oppsummering fra EA-trener Ståle:

«Takk for det første året med EliteAkademi for jenter! Det har vært god utvikling gjennom vinteren med mye fokus på øvelser 1mot1/ 2mot2, samt over/under-tallsspill 2 mot 1 og 3 mot 2. Her har vi hatt både defensiv og offensiv tilnærming.  

I denne alderen er teknikk og det å «klare seg alene» defensivt og offensivt med høyt tempo hovedtema for hver spiller. Spesielt på øktene hvor vi har trent innendørs i Talentgården. Øktene vi har hatt utendørs har vi lagt på litt mer taktikk, kombinert med de rette utfordringene for spillerne.

Vi har høy intensitet på treningene, og et prinsipp om 90/10- treninger (90% aktivitet med høy intensitet og 10% aktiv hvile) i spilldelen. Videre har vi hatt 26,5 spillere i snitt på treningene. Dette er vi veldig fornøyd med!

Det er en drøm å trene disse jentene som har stor dedikasjon i treningshverdagen sin. Jeg håper spillerne fortsetter med like stor selvdisiplin og innlevelse, da kommer det også utvikling sammen for hverandre.

Ønsker å takke for et flott og inspirerende første «EA-år».

NB! Vi starter opp igjen 1. september. Troppen kommer til å være ganske lik det den er i dag (noen bytter), samt at noen nye jenter 2010 kommer inn. Vi gleder oss, mer informasjon kommer.

God sommer!»

Annonse fra Eliteserien: