Yngst i Eliteserien etter ferien

Etter 1. august har Strømsgodset og FK Haugesund hatt den laveste snittalderen av lagene i Eliteserien.

Annonse:

I løpet av denne perioden har vi spilt ni kamper med en gjennomsnittsalder på 24,7 år. FKH har samme snitt på sine åtte kamper i samme periode. Tallet inkluderer alle spillerne som har vært i aksjon – altså med innbyttere. Utviklingsklubber som Stabæk og Bodø/Glimt følger deretter med henholdsvis snittalder på 25 og 25,1 år.

Til sammenligning hadde Strømsgodset en snittalder på 28,5 år i de to siste kampene før sommerpausen og før overgangsvinduet åpnet. Vi har dermed gått fra å være blant de eldste lagene til det yngste.

På disse ni fotballkampene har SIF vunnet fire, spilt én uavgjort og tapt fire. I derbyet mot MIF stile vi med den yngste startoppstillingen så langt denne sesongen - med en snittalder på 23,8 år.

- Det er ingen hemmelighet at jeg liker å jobbe med unge, sultne og ambisiøse spillere som tåler å trene mye og som har et stort utviklingspotensial. Som klubb tenker vi langsiktig og vi er i gang med å bygge en sterk trenings- og prestasjonskultur. Det er måten vi skal gjøre det på her i Strømsgodset, sier hovedtrener Henrik Pedersen.

Etter at Henrik kom inn som trener i sommer har han og sportssjef Jostein Flo jobbet med både kortsiktig og langsiktig fokus. Det har vært behov for å oppgradere kvaliteten på stallen for å øke muligheten for videre spill i Eliteserien, samtidig som klubben skal bygge et solid fundament for fremtiden.

- Vi har fått inn gode spillere i sommervinduet, vi har fått en mer dynamisk tropp, vi har fått en yngre tropp med stort potensial og vi har også redusert lønnskostnadene. Vi er på rett vei, sier Henrik.

Han understreker også viktigheten av å ha etablerte spillere med erfaring i troppen, men er tydelig på at SIF under hans ledelse skal tørre å gi talenter sjansen.

Det er International Centre for Sports Studies (CIES) i Sveits som har utarbeidet statistikk for alle ligaene i Europa. Danske FC Nordsjælland er klubben med lavest snittalder, nærmere bestemt 22,2 i kamper spilt etter 1.  juli.

Ligaene i Europa som har lavest snittalder i denne perioden, hvis man ser på tverrsnittet på alle klubbene, er Nederland og Slovakia med 24,9 i gjennomsnittsalder.

Se hele oversikten på nettstedet Football Observatory.

Annonse fra Eliteserien: