Wibe sine tanker før Glimt-kampen

Etter en uke med aktiv coaching på feltet er Håkon Wibe-Lund opptatt av å jakte det neste nivået mot Bodø/Glimt søndag.

Annonse:

Svelvik-karen har det midlertidige hovedtreneransvaret i Strømsgodset og han har brukt disse ukene til å legge lista høyere for både intensitet, tempo og kvalitet i trening. Han har utfordret spillerne i prosessen og liker responsen.

Denne uka har han vært veldig aktiv ute på feltet og terpet detaljer i presset, strukturen defensivt og bevegelsesmønster offensivt. Alt for å være best mulig forberedt på hva som venter søndag kveld mot tabelltreer og overraskelseslaget Bodø/Glimt på Aspmyra.

- Jeg har sagt hele tiden at vi må være aggressive i vårt press-spill, vi må flytte beina knallfort og ha en struktur som gjør at gutta lykkes med det. Vi må tillate at Glimt har en del ball, men ønsker også ha den mye selv. Vi skal legge rett strategi og så må hver enkelt spiller få maks ut av sin egen prestasjon, sier Håkon Wibe-Lund.


Nivået på trening er én ting – noe annet er det å få dette ut i kamp.

- Vi er enige om at vi må jobbe etter en høyere mal. Vi må få lista opp der vi mener den hører hjemme for å vinne kamper. En ting er å stå og prate om gode treninger og være fornøyd med det. Jeg liker ikke begrepet fornøyd i fotball. Jeg vil alltid at vi skal jakte neste nivå. Det neste nivået for oss nå er å ta ut det vi er gode for i match, sier Wibe.

- Vi har pratet om en høyere normal og at normalen ikke har vært god nok. Hvor er normalen nå?

- Normalen på trening har vært bra. Den har gitt oss en dimensjon som vi må sørge for å være på hver gang vi trener. Men som jeg sier til gutta: Det hjelper ikke å prate om hevet list og bra normal på trening hvis vi ikke tar det ut i match. Det har vi en klokkeklar forventning om å gjøre der oppe.

- Hva skal til for at vi tar det ut i match?

- Det handler først og fremst om å ha god kvalitet i treningsuken, både på den planen man legger, men også at hver enkelt spiller er oppe og presterer på sitt høyeste nivå hver eneste gang han går på banen. Det er et krav og det er måten å få det ut i match. Så handler det også om å være tøff nok i hodet til å gå ut og spille kampen og ikke tenke så mye konsekvenser. Slippe seg løs og ha det moro, men moro blir det først når jobben gjøres 100 prosent.

Annonse fra Eliteserien: