Wibe og BP trer til side

Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen gir seg som hovedtrenere i Strømsgodset. De vil ta på seg andre oppgaver i klubben fra neste år.

Annonse:

Søndagens serieavslutning mot Bodø/Glimt blir duoens siste som hovedtrenere i klubben. Fredag meddelte Wibe og BP klubbledelsen og styret at de ønsker å fratre sine stillinger og gå over i andre roller i Strømsgodset. Trenerteamet og spillergruppa ble orientert før lørdagens trening.

- Vi har hatt en tett og god dialog med klubben. Vi har kommet frem til at det er riktig tidspunkt å tre til side og slippe til nye krefter som skal ta Strømsgodset videre, sier Håkon Wibe-Lund.

Hvilke nye roller de får i klubben er per nå ikke avklart.

Sammen med BP overtok han hovedansvaret i april 2021 – i en svært turbulent tid for klubben. Mot alle odds ledet de SIF til 9. plass og fornyet kontrakt i Eliteserien. I år har vi hatt noen fantastiske kamper på hjemmebane og vi lå også på topp seks en periode, men de siste månedene har vært krevende. Skader, formsvikt og motgangens krefter har dessverre preget høsten.

- Vi ser tilbake på to intense sesonger, der vi har jobbet hardt for å samle klubben og skape et bedre fundament for fremtiden. Vi opplever at Strømsgodset er på et bedre sted nå enn da vi overtok jobben, selv om det er skuffende at vi ikke klarte å bygge videre på fremgangen denne høsten, sier Wibe-Lund.

Før den siste kampen som hovedtrener ønsker han og BP å rette en takk til flere:

- Vi vil takke trenerteamet som har lagt ned en voldsom innsats disse to årene. Det har vært høy arbeidsmoral og vi har jobbet samlet mot et felles mål. Vi vil takke spillerne som vi har hatt gleden av å lede i to sesonger. En flott gjeng som alltid har gitt sitt beste og vist stor lojalitet hele veien. Vi unner dem alt godt for fremtiden. BP og jeg vil også takke klubbledelsen og styret for godt samarbeid. Det har vært konstruktive prosesser, tøffe diskusjoner, stor takhøyde og god støtte. Til slutt vil vi også takke supporterne våre som stiller opp for Strømsgodset med stort engasjement, både i medgang og motgang. De har gjenskapt den gode Marienlyst-atmosfæren som har bidratt til at vi har klart å prestere såpass godt på hjemmebane.

Leder for sport og spillerutvikling, Jostein Flo, sier følgende om at Wibe og BP trer til side:

- Wibe og BP løftet Strømsgodset ut av en meget krevende situasjon rent sportslig i fjor. De bidro til å samle klubben slik at vi kom på rett kjøl igjen. Det står det respekt av. De har gjort en god jobb, men nå føler de at nok er nok. Det er en ærlig og voksen beslutning.

Daglig leder Magne Jordan Nilsen sier dette om trenersituasjonen:

- På vegne av hele Strømsgodset ønsker jeg å takke Håkon og Bjørn Petter for jobben de har lagt ned siden de overtok i fjor. De har hele tiden satt klubben først og det gjør de også nå med denne avgjørelsen. 

Klubben setter nå i gang en prosess med å rekruttere ny hovedtrener. Vi ser etter en som passer vår profil og strategi, med fokus på å bygge klubb, utvikle spillere og skape merverdi og en tydelig identitet.

Annonse fra Eliteserien: