Wibe og BP fortsetter ut sesongen

Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen har signert på avtaler som hovedtrenere for Strømsgodset ut 2021-sesongen.

Annonse:

Gutta overtok ansvaret på midlertidig basis for to måneder siden etter at Henrik Pedersen sluttet som hovedtrener i Strømsgodset. På det tidspunktet sto klubben i en svært kaotisk situasjon. Wibe og BP gikk inn i turbulensen med ett mål for øyet: Samle spillere og trenere – og med det også klubben.

Nå er det klart at duoen fortsetter med delt hovedtreneransvar ut 2021-sesongen. Det er en beslutning som styret har tatt etter å ha forankret det internt i klubbledelsen.

- Vi mener det er viktig å skape ro og forutsigbarhet rundt trenerspørsmålet. Spesielt med tanke på det vi som klubb har vært gjennom før sesongen. Vi kan ikke bare leve fra uke til uke og kamp til kamp. Derfor er vi glade for at vi nå har fått på plass en avklaring med trenerne ut sesongen, sier fungerende styreleder Elisabeth Lohk.

- Håkon og Bjørn Petter har gjort en solid jobb i en krevende periode, de kjenner Strømsgodset godt, de har kompetansen som skal til og en sterk motivasjon til å ta på seg dette ansvaret, og de har støtte i organisasjonen, sier Lohk videre

Kan jobbe mer langsiktig

Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen har med årene opparbeidet seg bred trenererfaring. De har begge den høyeste trenerutdannelsen i Europa, UEFA Pro Licence. BP har jobbet i Strømsgodset siden 2005, våren 2015 hentet han Wibe til klubben som sin assistent. Samme år ledet de SIF til seriesølv i Eliteserien. Tre år senere tok de klubben til cupfinalen, som dessverre endte med tap mot Rosenborg. Bjørn Petter var dessuten sentral rundt laget da det ble skapt en ny storhetstid for SIF fra 2008 og frem til seriegullet i 2013.

BP og Wibe ser nå frem til å kunne jobbe mer langsiktig og bygge et fundament i tråd med klubbens nye strategiplan.

- Dette gjør at vi får mer ro i trenerteamet, vi får ro i spillergruppa og i klubben. Det er viktig at spillerne føler seg trygge på hvem som leder dem – det gjør at man får et annet ståsted og kan bygge litt mer enn fra uke til uke, sier Håkon Wibe-Lund.

- Det vil bidra til å skape bedre dynamikk i gruppa. Det viktigste er at vi får forutsigbarhet i det vi driver med. Frem til nå har det handlet om å skape stabilitet og få ting til å fungere igjen. Nå kan vi se lenger frem og jobbe mer langsiktig, supplerer BP.

Se hele intervjuet med trenerne her:


Skape et fundament

Begge prater om utvikling og prestasjon. Om å være modig, ekte og samlende, som er de nye verdiene til Strømsgodset. Wibe og BP har tro på verdibasert ledelse, der man jobber med å skape tillit, trygghet og trivsel i prestasjonsgruppa. Samtidig skal det stilles tøffe krav til den enkelte slik at man hele tiden oppnår forbedring - både individuelt og kollektivt.

På banen vil de at Strømsgodset skal spille en aggressiv og fremoverrettet fotball med stor entusiasme og intensitet. En offensiv spillestil ligger i bunn, men det er også en ambisjon om å kunne kontrollere kampene selv om motstanderen har ballen.

- Hva trigger deg mest ved å være tilbake, BP?

- Det er å jobbe med enkeltspillere og se fremgang fra dag til dag. Det gleder jeg meg til å fortsette med.

- Hvorfor er dette den beste løsningen for Strømsgodset, Håkon?

- Vi kjenner klubben veldig godt.  Vi har vært gjennom mye og det kan føre til at vi får ro til å bygge og skape et fundament som er stabilt. Vår viktigste jobb nå er å skape et solid fundament i Strømsgodset. Det skal vi gjøre sammen som klubb.

- Hvor stor del av jobben så langt har handlet om å samle spillere og trenere?

- Det har hatt en stor betydning og er noe vi har jobbet mye med. Ikke bare vi, men hele klubben. Det er jo en forutsetning for å begynne å ta poeng på banen.

Han opplever nå at Strømsgodset er på et godt sted. At de ansatte trekker i samme retning. At spillerne responderer og trives med det som skjer.

- Det er folk som er igjen her nå som jobber utrolig godt sammen. Det er en klubb som er samlet. Og det er et lag som prestasjonsmessig har hatt en okay start og som hele tiden jobber for å bli bedre. Vi gleder oss veldig til å fortsette dette arbeidet, sier Wibe-Lund.

Håkon og BP kjenner hverandre godt og stoler fullt og helt på hverandre.
Håkon og BP kjenner hverandre godt og stoler fullt og helt på hverandre.

 

Annonse fra Eliteserien: