Wibe gir seg i Strømsgodset

Håkon Wibe-Lund takker for seg etter sju år i Strømsgodset. Nå blir 42-åringen fra Berger assistenttrener i Odd.

Annonse:

Håkon Wibe-Lund kom først til Strømsgodset i august 2015 da han ble assistenttrener for Bjørn Petter Ingebretsen i hans første periode som klubbens hovedtrener. 

Siden har han også vært assistent under både Tor Ole Skullerud fra 2016 til 2018 og Henrik Pedersen fra 2019 til 2021, samt en ny periode under Bjørn Petter mellom de to.

Han har også ved flere anledninger vært fungerende hovedtrener. Han ledet sin første kamp som midlertidig hovedtrener hjemme mot Viking høsten 2016, og fungerte i samme rolle i mai og juni 2019.

Sammen med Bjørn Petter tok han også ansvaret i etterkant av varslingssaken i fjor vår. Denne gangen ble løsningen gjort permanent, og de to siste sesongene har Håkon dannet hovedtrenerduo med Bjørn Petter.

Sammen med øvrig støtteapparat, spillergruppe og administrasjon, med med Håkon og «BP» i front for det hele, samlet klubben seg og sørget for en sterk 9. plass og med god margin fornyet plass i Eliteserien forrige sesong.

Trygg plass med god margin ble det også denne sesongen, da på 12. plass. Arbeidet som er gjort sørger for at kommende sesong blir Strømsgodsets 17. strake sesong på øverste nivå - en rekke som kun slås av Rosenborg og Vålerenga.

I år har vi hatt noen fantastiske kamper på hjemmebane og vi lå også på topp seks en periode. Det resulterte også i at Håkon og BP ble belønnet med prisen som månedens trenere i Eliteserien i mai.

De siste månedene var derimot krevende. Skader, formsvikt og motgangens krefter preget dessverre høsten, og i forkant av årets siste serierunde meddelte trenerduoen så at de ønsket å tre til side etter 2022-sesongen.

Serieavslutningen på Marienlyst ble en vemodig, men fin avslutning på duoens to sesonger som hovedtrenere. 

- Vi ser tilbake på to intense sesonger, der vi har jobbet hardt for å samle klubben og skape et bedre fundament for fremtiden. Vi opplever at Strømsgodset er på et bedre sted nå enn da vi overtok jobben, selv om det er skuffende at vi ikke klarte å bygge videre på fremgangen denne høsten, sa Håkon Wibe-Lund da fratredelsen ble annonsert.

Se et knippe bilder fra Håkon Wibe-Lunds tid i Strømsgodset her.

Foto: Børre E. Helgerud og NTB Scanpix

Ydmyk og takknemlig

Han forteller om henvendelser fra flere klubber etter sesongslutt, men det ble til slutt en gjenforening med hans gode venn Pål Arne «Paco» Johansen i Odd. I dag ble han presentert som deres nye assistenttrener.

- Jeg ønsker alltid å jobbe med gode og faglig sterke folk. «BP» har vært en av de, og jeg er heldig som har fått jobbe med han. «Paco» er også i den kategorien, og en jeg har veldig lyst til å jobbe med igjen. Da han ringte og presenterte hans og Odd sine planer var dette noe jeg ønsket å gjøre.

Det betyr samtidig en avslutning etter sju år i Strømsgodset - klubben han både var supporter av i barndommen og en gang selv drømte om å spille for.

- Jeg ser på tiden i Strømsgodset som en fantastisk opplevelse i en klubb jeg har vært supporter av og spilt for. Sju år er mer enn jeg kunne drømt om da jeg var liten. Jeg er veldig ydmyk og veldig takknemlig for tiden jeg har hatt i Strømsgodset, sier Håkon.

Han tydeliggjør at han har følt seg ønsket med videre i Strømsgodset, og at han er veldig glad for at man nå kan skilles som gode venner uten ondt blod. 

- Det blir rart og vemodig å forlate alle folka jeg oppriktig har blitt veldig glad i. Vi har kjempet mange kamper sammen og lyktes med mye, fortsetter han.

Kommer til å bli savnet

Daglig leder Magne Jordan Nilsen sier at klubben har vært i konkrete samtaler med Wibe de siste ukene om ny rolle i SIF. Her har de gått ned i detalj på ansvarsområde og arbeidsoppgaver, men begge parter har vært enig om at det var uaktuelt å jobbe inn mot A-laget.

- Vi har hatt en fin dialog med Håkon om veien videre her i SIF, men etter hvert som samtalene med Odd skred frem ble det tydelig at han helst ville gå i denne retning. Men slik jeg opplever Håkon satt det langt inne å forlate Strømsgodset, sier Nilsen.

Han løfter frem Wibe-Lund som en engasjert, grundig og dedikert trener som har gitt alt hver dag for at klubben skal få fremgang.

- Håkon er opptatt av gode prosesser og han er inkluderende i sin lederstil. Det gjør at mange her har samarbeidet godt med ham på ulike nivåer i denne perioden. Håkon er en person som er lett å like og vi kommer til å savne det gode humøret og det sterke engasjementet hans, sier Nilsen.

- Det har vært sju innholdsrike år, men også til dels dramatiske og krevende år. Alt fra seriesølv, cupfinale og europacup til nedrykksstrid. Disse prøvelsene gjør at man kommer veldig tett på hverandre og man lærer hverandre virkelig å kjenne. Det har vært stor takhøyde, for å si det sånn. Med alt som har skjedd kan det også være riktig for Håkon med et miljøskifte nå. Vi ønsker ham masse lykke til og vi er svært takknemlig for jobben han har gjort her i SIF, sier daglig leder.

Helt til slutt legger vi ved Håkons takkebrev til hele Strømsgodset-familien. Her er brevet i sin helhet:

Jeg vil takke alle grener i klubben. Det begynner med spillergruppa. Jeg vil takke for lojaliteten de har vist og de kampene vi har kjempet sammen. De skal være stolte av seg selv, og jeg føler at de nå er klare for neste epoke, som jeg tror blir spennende for Godset. Jeg ønsker dem alle alt godt og kommer til å følge dem alle videre i deres karrierer.

Trenerteamet, som har gitt alt de har hver dag for at vi sammen skal få til ting, og jeg ønsker dem all lykke til videre på det som ligger foran dem.

Administrasjon, som består av folk i klubben som bidrar hver dag med sitt ytterste for å legge forholdene til rette for at man skal kunne prestere på høyeste nivået. De har også gått gjennom ild og vann for klubben og kommer til å fortsette å gjøre det.

Jeg har også lyst til å takke alle sponsorene for måten de har støttet klubben og vårt prosjekt, spesielt i tøffe tider hvor de har bidratt til å kunne holde satsningen oppe. Hver gang jeg har pratet med dem så har de vært positivt innstilt, og støttet oss. Det setter jeg stor pris på.

Og sist, men ikke minst, den fantastiske Marienlyst-stemningen, med entusiasmen og supporterne. De har vært svært delaktige i å skape de gode periodene gjennom det kjøret vi har hatt og den helt unike stemningen på Marienlyst. Det takker jeg supporterne for. Det at jeg til og med har fått min egen sang er jeg veldig, veldig, veldig stolt av. Det er det ikke alle som får. Jeg vet at de kommer til å fortsette å støtte Strømsgodset i tykt og tynt og bidra til at Strømsgodset kommer seg oppover på tabellen.

Hele Strømsgodset takker Håkon Wibe-Lund for innsatsen gjennom de siste sju årene, og spesielt for jobben han har gjort som hovedtrener de to siste årene. Vi ønsker ham all lykke til videre i karrieren.

Annonse fra Eliteserien: