Wibe foran hjemmepremieren

Håkon Wibe-Lund ser frem mot årets første hjemmekamp mot Molde.

Annonse:

Onsdag tapte vi semifinalen mot nettopp Molde. Det var fryktelig surt etter en godt gjennomført bortekamp. Samme følelsen satt vi igjen med etter serieåpningen mot Jerv og derfor er det en revansjesugen gjeng som er klar for årets første seriekamp på Marienlyst stadion.

- Vi gleder oss enormt til kampen og til å kjenne på den fantastiske stemningen på stadion. Det er noe eget å spille fotball på Marienlyst. Vi håper å oppleve en positiv atmosfære over 90 minutter. Det hjalp oss til mange poeng i fjor, sier hovedtrener Håkon Wibe-Lund.

Som da Molde reiste hjem fra Drammen med 6-0 i bagasjen. Dette er utvilsomt en av de aller beste kampene Strømsgodset har levert på Marienlyst i nyere tid og gutta ble formelig løftet frem av et entusiastisk hjemmepublikum.

På mandag er det ett år siden Wibe og BP Ingebretsen overtok som hovedtrenere i Strømsgodset. I løpet av denne perioden har trenerteamet jobbet mye med å videreutvikle spillestilen som igjen skal bidra til utvikling av den enkelte spiller. Det er fremdeles et av de viktigste fokusområdene.

- Vi skal bygge videre på denne spillestilen, som er en annen måte å spille fotball enn de andre lagene. Vi skal være modige og stå i dette over tid. Til slutt kommer den fotballen vi spiller til å være så skapende og så underholdende at folk ikke kan la være å komme på stadion, sier en offensiv og svært engasjert Håkon Wibe-Lund.

Han mener laget har tatt store steg på det taktiske plan og prestasjonen i Molde er et bevis på det. Det er mange år siden Strømsgodset har matchet MFK såpass godt på Aker stadion som vi gjorde onsdag kveld. Så er det til slutt kvaliteten til Magnus Wolff Eikrem og noen marginer som gjør at det bikker feil vei.

Men det å tørre å stå for noe, det å spille et eget spill, utvikle enkeltspillere og kollektivet, det er det som motiverer Håkon Wibe-Lund og hans team. Trenerne jobber prestasjonsorientert for å skape forbedring.

- Vi er opptatt av å ta nye steg og vi skal bli enda råere i spillet vårt for å bryte gjennom. Vi er på rett vei og jeg er imponert over måten spillerne jobber. Jeg opplever de som svært dedikerte, hardtarbeidende og sultne. De fortjener å få en god opplevelse nå, sier SIF-treneren.

Annonse fra Eliteserien: