Vil vinne gull for Drammen

Sist gang Strømsgodset var i cupfinalen spilte Amahl Pellegrino og Tokmac Nguen begge i Drammen FK. Nå skal bestekompisene sammen spille cupfinale for klubben de som unge drømte om å spille for.

Annonse:

– Langt. Det er langt tilbake, altså..., starter Tokmac på spørsmål om hvor historien starter for de to bestekompisene som i år har oppnådd drømmen om å spille sammen i Strømsgodset.

Dette er historien om to gode venner, så godt som brødre, som nå skal spille den største enkeltkampen i norsk fotball – for klubben de alltid har drømt om å spille for, fra byen de er så stolte av å være fra.

Tidligere i karrieren har veiene deres krysset hverandre flere ganger, og andre ganger vært nære ved å gjøre det. Første gangen de to ble lagkamerater var da Tokmac signerte for Drammen FK i 2010.

Møttes på Taki

Da hadde de allerede kjent hverandre i rundt to år.

Båndet mellom Tokmac Nguen og Amahl Pellegrino er sterkere enn det meste. Her feirer de sammen etter sistnevntes første offisielle scoring på Marienlyst.
Båndet mellom Tokmac Nguen og Amahl Pellegrino er sterkere enn det meste. Her feirer de sammen etter sistnevntes første offisielle scoring på Marienlyst.

– Det begynte på Taki. Alle pleide å se fotball der. Så begynte vi å samle oss utenfor Marienlyst og spille sammen, mimrer Amahl.

Strømsø-gutten Tokmac fikk proffkontrakt med Strømsgodset sommeren 2011. Amahl måtte som kjent gå omveien, og fikk ikke kontrakten med Strømsgodset før etter fjorårssesongen.

For hans del gikk turen til Bærum et halvår etter at Tokmac hadde signert for Godset. To og et halvt år senere skulle Tokmac på utlån, og de håpet å bli gjenforent igjen i Bærum, men bare dager før låneavtalen ble klar signerte Amahl for Lillestrøm.

Året etter gikk Tokmac på nytt utlån, denne gangen til Mjøndalen. Dagen etter signerte Amahl for samme klubb, og den høsten spilte de sammen der.

Gjenforent i Strømsgodset i år

Så gikk turen tilbake til Godset for Tokmac, som spilte seg inn på A-laget i 2016-sesongen. To år senere var de så gjenforent i klubben de hele veien hadde håpet å bli gjenforent i.

Dette har alltid vært drømmen vår.

— Tokmac Nguen

Selv om sesongen ikke har gått som noen av dem håpet for et snaut år siden har den endt med cupfinale og en sjanse til å vinne et trofé.

– Det blir veldig spesielt for oss, med familiene våre på tribunen og alt, sier Tokmac, og fortsetter.

– Det å vinne noe sammen har alltid vært et mål. Nå har vi sjansen.

Har aldri gitt opp drømmen

Veien har imidlertid vært lang, etter alle årene de har tilbrakt i forskjellige klubber. Amahl måtte som nevnt ta flere omveier før han omsider fant veien til Strømsgodset, mens det for Tokmac sin del tok nærmere fem år fra den første proffkontrakten til det ordentlige gjennombruddet kom.

Det er jo byen vår.

— Amahl Pellegrino

Men selv om det i perioder har virket nærmest umulig å oppnå, har det alltid vært noe de har snakket om, og drømmen ga de aldri opp.

– Vi har snakket mye om det i alle år, men på et tidspunkt så det jo ut som det aldri kunne skje, og vi har vel kanskje trodd det selv også, når vi har vært på helt forskjellige steder. Men nå er vi her, smiler Hedensrud-gutten Amahl.

– Vi går inn med senka skuldre

De er samstemte på at vi har gode muligheter mot Rosenborg, til tross for at vi møter et lag som nå har fire strake seriegull.

– Etter det som skjedde på Nadderud kommer vi inn til finalen med senka skuldre. Vi holdt plassen, og selv om det bare var så vidt, så har det gjort mye med stemningen her. Alle gleder seg bare til finalen nå, sier Amahl, og får støtte fra kompisen.

– Vi kan bare gå ut der og nyte kampen uten å ha noe press på oss. Sånn sett er Rosenborg det beste laget vi kunne få i finalen, fortsetter Tokmac.

Nå handler det kun om å kun om å ta med kongepokalen hjem til Drammen på søndag.

Som Tokmac sier det.

– Dette har alltid vært drømmen.

Eller som Amahl følger opp med.

– Det er jo byen vår.

Annonse fra Eliteserien: