Vil se et uredd Godset

Tempo, fryktløshet og råskap i boks er noen av stikkordene som står på blokka til BP foran mandagens kamp mot Viking.

Etter to strake hjemmetap i Drammen er det på tide å slå tilbake når siddisene gjester Marienlyst mandag. De har overrasket positivt i Eliteserie-comebacket og ligger på 5 plass med 10 poeng på seks kamper.

Det er et lag med gode offensive ferdigheter, og ikke minst en god dose entusiasme og pågangsmot som de har tatt med seg videre fra i fjor.

- Vi møter et direkte Viking-lag som er gode en mot en på sidene. Vi må være bedre til å ta ut spillere i boks enn vi var mot Odd og vi må holde oss i sonene våre på defensiven, sier BP Ingebretsen.

Se hvordan det gikk sist vi møtte Viking på Marienlyst:


Råere i boksen

Han er tydelig på at Strømsgodset må ha med kynismen de har hatt i flere av bortekampene så langt, samtidig som vi skal løfte spillet høyere i banen og plage Viking med høyt tempo og masse trafikk i boks.

- På hjemmebane skal vi dominere kampene. Vi ønsker å ha mye ball, men vi må komme til flere innlegg og være råere i motstanderboksen. Vi må få flere inn i boks og tydeligere innløp. Så må de som ikke kommer inn i boksen være smartere i posisjonsspillet for gjenvinning høyt i banen. Vi skal angripe med balanse, sier en engasjert BP.

- Vi skal være fryktløse. Vi skal ut på Marienlyst og ta tak fra start. Jeg vil se et uredd Strømsgodset som har tempo i spillet, som tar ett skritt frem i stedet for tilbake. Sprint er nøkkelordet. Vi må være på framfoten og sprinte i press. Når vi vinner ballen skal det gå fort fremover med oss, fortsetter vår hovedtrener.

Fokusert og revansjesugen

- Hvordan opplever du spillergruppa i denne situasjonen?

- Jeg opplever spillergruppa som fokusert og revansjesugen. Jeg opplever også at de forstår situasjonen vi har satt oss selv i. Vi fokuserer på det vi får gjort noe med på feltet hver eneste dag. Nå gjelder det å få det ut i kamp. Vi må opp i ringa alle sammen med skikkelig tilstedeværelse. Det nytter ikke stå med lua i hånda når kampen starter, svarer BP.

Med åtte baklengsmål på hjemmebane, hvorav sju har kommet i 1. omgangene, er det lett å peke på hvor skoen trykker. Men problemet er mer sammensatt enn som så. Det starter gjerne fremover i banen med at vi ikke har vært i stand til å sette motstanderen under press i lange nok perioder.

- Vi har et tydelig bilde på hva vi må forbedre og hva vi har vært gode til så langt. Nå skal vi utpå mot Viking og levere den beste prestasjonen vi hatt på hjemmebane denne sesongen og gi noe tilbake til publikum. Det fortjener de, sier en offensiv BP.

Annonse fra Eliteserien: