- Vil gjerne avslutte med tre seire

En lang og annerledes sesong går mot slutten. Nå ønsker kaptein Mikkel Maigaard og hans lagkamerater å sette punktum på best mulig vis.

Annonse:

2020 har vært utfordrende – ut over rekka på 13 kamper uten seier. Korona-pandemien satte først en total stopper for all fotball i nesten hele verden og det var lenge usikkert om vi i det hele tatt ville komme i gang med sesongen. Men spill ble det med oppstart i midten av juni – uten tilskuere og med strenge retningslinjer for spillerne i norsk toppfotball.

I realiteten har Godset-spillerne hatt en tilværelse med til dels store sosiale begrensninger siden mai. De har vært underlagt et strengt smittevernnregime og derfor skal det bli usedvanlig godt for alle involverte å få avsluttet 2020-sesongen før julen ringes inn.

Etter 15 spilte kamper i august lå Strømsgodset på 10. plass i Eliteserien og flere kikket oppover enn nedover på tabellen. Men den nevnte rekka på 13 kamper førte laget ned i nedrykksstriden, før vi endelig kom tilbake på vinnersporet med 4-1 mot Aalesund sist.

Det medfører at vi har alt i egne hender foran den siste serierunden kommende tirsdag. Men før den tid skal vi til Skien på lørdag for å møte Odds Ballklubb, en kamp som ble utsatt fordi telemarkingene fikk Covid-19-smitte i troppen.

Av den grunn har Odd spilt tett med kamper den siste tiden. Møtet med oss blir deres fjerde kamp på 10 dager. 

- Vi har alt i våre egne hender og det er utrolig viktig. Vi fokuserer først og fremst på oss selv, sier Mikkel Maigaard.

SIF reiste til Ålesund sist med stort press. Det håndterte de godt og gjorde naturligvis mye med selvtilliten.

- Vi går selvsagt for å gjøre det ferdig på lørdag og slå Odd i Skien. Stabæk-kampen får vi snakke om etterpå. Nå er det først fokus på Odd og jeg tror det er en motstander som passer oss bra, sier dansken.

Han forteller om en intens sesong hvor det egentlig har gått i ett med kamper og treninger.

- Perioden med 13 kamper uten seier var tung, men jeg opplever likevel at vi har stått sammen som gruppe og holdt stemningen oppe. Vi har visst at vi kan avgjøre dette selv. Det har vært en lang sesong for alle og nå vil vi gjerne avslutte med seire i de tre siste kampene, sier Mikkel Maigaard.

Kampen i Skien spilles lørdag klokken 18.00.

Siste serierunde spilles tirsdag med avspark klokken 18.00 i alle kampene. Start, som ligger poenget bak SIF på kvalikplass, møter Vålerenga på Intility. MIF, som igjen ligger tre poeng bak Start, tar i mot Aalesund hjemme.

Annonse fra Eliteserien: