Jostein Flo og Dag Lindseth Andersen

– Viktig å glede seg til store kamper

Jostein Flo har vært med på mange viktige fotballkamper med stort press – både som spiller og leder. Nå bruker sportssjefen sin erfaring for å bidra inn i det som venter de neste ukene.

Annonse:

Den staute stryningen har levd et langt liv i fotballen. Han har spilt 53 landskamper for nasjonen, han har deltatt i to VM-sluttspill, han har opplevd profflivet i England og Belgia og han har scoret 120 mål på 186 kamper for Strømsgodset.

Jostein Flo har 13 års fartstid som sportssjef i klubben og på hans vakt har SIF vunnet cupgull, seriegull og tatt to sølvmedaljer i serien.

Men det har også vært motgang og tøffe tak.

Og tøffere enn i år er det mange år siden Flo og Godset har opplevd.

På lørdag skal det omsider avgjøres. Mot Stabæk på Nadderud. I Drammen er Jostein Flo både kamplysten og offensiv i tankesettet.

– Viktige kamper er noe av det vi gleder oss mest til i fotball og nå står Strømsgodset foran noen ufattelig viktige uker, sier han.

Mandag stilte Flo i et lengre intervju med Magne Jordan Nilsen og Geir Amundsen i vårt studio på VIP-corner. Der fortalte sportssjefen hvordan han opplever situasjonen og hva han mener er viktig for å håndtere de neste kampene.

Se hele intervjuet her:


– Vi har hatt mye medgang og konkurrert om seriegull og cupgull. Nå står vi i en setting der vi skal konkurrere med Stabæk om å holde oss i Eliteserien. Det er en case vi skal mestre, som vi skal gå til med stor entusiasme, godt forberedt og med skjerpede hoder alle mann. Det er viktig at vi ser mulighetene fremfor det umulige som kan oppstå hvis vi ikke mestrer det, sier Jostein Flo.

– Hva skjer med en klubb, hva skjer med omgivelsene og hva skjer med spillerne når presset blir så stort?

– Det er viktig å glede seg til store kamper. Det er det som er fotball. Spille betydningsfulle kamper der ting står på spill. Det trenger en selvfølgelig litt erfaring for å mestre. Det som skjer er at kritikken er stor fra alle kanter. Men det må du legge vekk og fokusere på det du får gjort noe med inn mot en sånn kamp.

Det handler om å være best mulig forberedt og finne det rette spenningsnivået. Jostein Flo mener det viktigste er å ha et tydelig budskap og en konkret kampplan, gode treninger gjennom uka og så må spillerne se mulighetene når dommeren blåser i gang kampen på Nadderud lørdag klokken 18.00. Minst mulig hokus pokus og endringer.

– Spiller du VM-finale så får du ikke øvd på det. Viktige kamper skal du gå inn i med gode forberedelser og en tydelig kampplan. Ta bort usikkerheten og ikke fokuser så mye på alle meningene. Det er viktig å tune gruppa inn mot å glede seg til å spille kamp under stort press og se mulighetene fremfor umulighetene, sier han.

Jostein Flo opplever en anspent atmosfære i byen og blant supportere. Det har sportssjefen forståelse for. Det samme gjelder kritikken og meningene som kommer.

Innad er det imidlertid fokus på å gjøre det som skal til for å få best mulig forberedelser. Det er også Jostein Flo sitt viktigste fokus og han forsøker å bidra med ro og erfaring.

– Vi har kommet inn i en negativ syklus og trenger litt positivitet. Vi trenger å mobilisere i Drammen for at Strømsgodset skal overleve Eliteserien, vinne NM og igjen stå på seierspallen til slutt, sier Flo.

Annonse fra Eliteserien: