Videre til 2. runde

Håkon Wibe-Lund og Kreshnik Krasniqi kunne smile etter returen til sin gamle hjemmebane, og Kreshnik ble selv tomålsscorer i 4-0-seieren over Hønefoss.

Det ble også en meget spesiell 1. runde-kamp på AKA Arena, for i løpet av den første omgangen ble hjemmelaget redusert til ni (!) mann.

Først etter en halvtime, da Ahmed El Amrani i etterkant av å ha fått et gult kort, som riktignok så ut til å være av den billige sorten, fikk direkte rødt kort etter en konfrontasjon med kampens hoveddommer.

På overtid av den første omgangen led Omar El Ghaouti samme skjebne etter en stygg takling på Sondre Fosnæss Hanssen. Også han fikk direkte rødt, mens Sondre måtte byttes ut i pausen. Han ble da erstattet av Eirik Blikstad, som fylte 18 på mandag, mens Johan Hove ble erstattet av Ole Enersen.

Johan var forøvrig også den som var nærmest scoring for oss i en tam og sjansefattig 1. omgang. Aller nærmest med et akrobatisk brassespark som traff stolpen minuttet før pause.

Mot ni mann etter pause, i en utradisjonell og lavtliggende 4-4-0-formasjon, åpnet det seg rom etter hvert. Ni minutter ut i omgangen fikk hjemvendte Kreshnik Krasniqi hull på byllen med en flott avslutning i det lengste hjørnet, etter å ha kombinert med Herman Stengel etter et kort slått hjørnespark.

Tolv minutter senere doblet Fred Friday ledelsen. Etter at han og Aleksander Stenseth, som startet sin første kamp for A-laget, kombinerte med litt hodespill inne i hjemmelagets femmeter satte Fred ballen i mål med et slags brassespark. Langt ifra like akrobatisk som Johan sitt forsøk før pause, men scoring ble det uansett.

Noen minutter senere økte så Niklas Gunnarsson ledelsen til 3-0. Nok en gang ble det scoring etter et kort hjørnespark, først til Fred Friday, deretter ut til Ernest Boahene, via en HBK-forsvarer, før ballen landa på brystkassa til Nikky the Gun. Stopperen la ned ballen, og banket til på hel volley - kontant i hjørnet med en avslutning en angrepsspiller kunne vært stolt av.

Ytterligere to minutter etter nummer tre ble Kreshnik tomålsscorer. Fred Friday ble spilt gjennom av Herman Stengel, rundet keeper og fra siden av 16-meteren øynet han Kreshnik på full fart inn i boksen. Fred slo et presist innlegg, og Kreshnik bredsidet ballen kontant i nettaket med sitt siste spark på ballen for kvelden på sin gamle hjemmebane.

Se intervju med tomålsscorer Kreshnik her.

I løpet av 2. omgang kom både Albert Thorsen (19) og Marko Farji (18) inn, til henholdsvis sin tredje og andre A-lagskamp. Samtidig spilte Fabian Holst-Larsen (17) fulle 90 minutter, i tillegg til at Ernest Boahene, i likhet med nevnte Aleksander Stenseth, spilte sin første SIF-kamp fra start.

Samtidig var det gledelig å se Sondre Fosnæss Hanssen tilbake for A-laget for første gang i år, selv om comebacket ble avsluttet etter 45 minutter. Vi krysser fingrene for en rask retur for 20-åringen fra Gulskogen.

Hønefoss - Strømsgodset 0-4 (0-0)

1. runde i cupen, AKA Arena, 847 tilskuere
Mål: 0-1 Kreshnik Krasniqi (54), 0-2 Fred Friday (66), 0-3 Niklas Gunnarsson (72), 0-4 Kreshnik Krasniqi (74)
Gule kort: Alexander Groven, Ahmed El Amrani og Samaran Satheeskumar (HBK)
Røde kort: Ahmed El Amrani og Omar Fonstad El Ghaoti (begge direkte, HBK)
Dommer: Stian Sletner, Rustad Abildsø SK

Vårt lag (4-3-3): Morten Sætra - Fabian Holst-Larsen, Niklas Gunnarsson, Sondre Fosnæss Hanssen, Ernest Boahene - Johan Hove, Herman Stengel (k), Kreshnik Krasniqi - Kristoffer Tokstad, Fred Friday, Aleksander Stenseth.

Innbyttere: Eirik Blikstad 45 min. for Sondre Fosnæss Hanssen, Ole Enersen 45 min. for Johan Hove, Halldor Stenevik 18 min. for Kristoffer Tokstad, Albert Thorsen 18 min. for Aleksander Stenseth og Marko Farji 16 min. for Kreshnik Krasniqi.