- Vi må bli enda tydeligere

Vi har tatt en lengre prat med BP om det skuffende hjemmetapet mot KBK og hva som er fokusområder den kommende perioden.

Annonse:

Oppgjøret mot Kristiansund er analysert og trenerteamet har gått gjennom alt med spillerne. Det er enighet om at personlige feil og en fryktelig start ble ødeleggende, samtidig som det ble for store avstander i laget og for lite trykk i boks i 1. omgang.

I pausepraten med spillerne var Bjørn Petter Ingebretsen tydelig på at han ønsket mer spill i lengderetning, tidligere innlegg fra sidebackene, tydeligere innløp i boks og større ettertrøkk. Det lyktes vi godt med i starten av omgangen og snudde kampen på noen få minutter. Men så falt vi ned igjen og mistet dessverre seieren.

I dette 15 minutter lange intervjuet prater BP om at det kan være mentale årsaker til det som de skal finne ut av. Han forteller også om viktigheten av tydelighet overfor spillergruppa og felles forståelse og lojalitet til kampplanen.

Se hele intervjuet her:


- Hvis spillerne ikke får med seg det vi tror vi har vært tydelig på, så har vi ikke vært tydelig nok. Vi må også dra lærdom av dette og være enda tydeligere foran hver eneste kamp, sier han.

BP bedyrer også at Strømsgodset skal angripe på Marienlyst, noe som kanskje ikke kom godt nok frem etter kampen sist. Han vil at laget skal fremstå som de første 25 minuttene av 2. omgang på søndag.

- Vi skal ha ettertrøkk, masse fremoverspill, gjenvinninger høyt i banen og hvor vi tør å stå opp med de bak. Så vet vi da at vi vil få en overgang eller to i mot oss, men det vi må håndtere.

- Og for å være et sånt lag hjemme må vi risikere noe?

- Vi må bli bedre til å ta ut spillere en mot en defensivt, men vi skal fortsette å angripe. Det er det ingen tvil om!

- Vi må være mer offensive i hodet. Vi må tenke at vi skal presse fremover og at vi skal frem til motstanderens mål for å score, sier BP videre.

- Hva har vært budskapet til spillerne i den perioden vi går inn i nå med mange kamper?

- Budskapet er at vi alle må være enige om kampplanen. Vi hadde en runde på det i går og det var kanskje noen som tenke litt annerledes, at det var rom å spille i, men da blir vi lange. Vi må følge kampplan alle mann og fortsette med den jobbingen vi har. Jeg synes intensiteten og trøkket i spillerne er bra, men vi må ofre enda mer når vi skal angripe - spesielt bakfra. 

- Føler man presset allerede etter den sesongen, merker spillerne trykket, eller klarer man å holde fokus på arbeidsoppgaver?

- Jeg håper vi har kommet dit nå hvor vi klarer å takle det her. Vi må tenke at vi skal bli bedre hver eneste dag. Vi er blitt bedre på noe og så er det andre ting som vi ikke er blitt bedre på som vi må ta tak i. Det er helt innlysende at vi ikke kan slippe inn så enkle mål og så mange mål som vi har gjort spesielt på hjemmebane. Der MÅ vi finne frem kynismen i oss selv. Jeg føler ikke at det er strukturelle ting, jeg føler det er personlige feil og dårlige vurderinger.

Annonse fra Eliteserien: