Vi er til for Drammen

På tampen av 2019 gjør markedssjef Rune Marthinsen noen refleksjoner om Strømsgodset og Drammen. Les hele innlegget hans her.

Annonse:

Strømsgodset spiller i 2020 sin 14ende sesong på rad i Eliteserien. Siden vi rykket opp i 2006 har store klubber som Viking, Brann og Molde hatt sesonger i Obos-ligaen. Odd, Tromsø, Start, Bodø/Glimt og Haugesund likeså. Bare Rosenborg og Vålerenga har vært lenger på øverste nivå enn Strømsgodset. Det sier litt om at det er en tøff konkurranse vi deltar i, og at vi har grunn til å være litt stolte av hva vi presterer.

På de 10 siste sesongene har kun Rosenborg og Molde tatt flere poeng enn oss. På samme tid har vi vunnet to gullmedaljer og tre sølvmedaljer i serie og cup – og hele fire ganger har vi representert byens farger i Europa. Vi har fostret utallige landslagsspillere i aldersbestemt fotball, men også flere A-landslagsspillere enn alle sammenlignbare klubber. Landslagets kaptein slo igjennom hos oss, og Norges største fotballtalent er definitivt fra Drammen. Vi er litt stolte av det også!

Vi har en arv og ivareta, vi er Drammens farger utad. Vi har en kontrakt med befolkningen. Det forplikter, og det er et ansvar vi tar på dypeste alvor. Å drive et fotballag på øverste nivå er en enorm økonomisk utfordring, et risikoprosjekt uten sikkerhetsnett. Vi har fire inntektskilder, hvor det mest stabile, viktigste og avgjørende er markedsinntektene. Byens næringsliv. Over 50% av inntektene kommer herfra. Hvert år! Ca. 25 % kommer fra medierettigheter, en sum som reguleres ut fra resultater. Ca. 15% av våre inntekter er publikum og tilskuerinntekter. Den siste viktige inntekten kommer av spillersalg, og dette er også den minst forutsigbare. Vi får ingen tilførsel av penger fra andre steder. Det har vi ikke fått siden 2009!

Strømsgodset ønsker å bety noe for byen, og å gjøre Drammen til en bedre by å bo i. Derfor har vi et sterkt engasjement for samfunnet rundt oss. Vi tar ansvar for mye som kanskje ikke så mange andre toppklubber gjør. Vi er tilstede på flere arenaer vi strengt tatt ikke  være, men vi gjør det fordi vi bryr oss.

I 2019 gjennomførte vi over 200 Blåtimer i Barnehager, barne- og ungdomsskoler. Vi bruker rollemodellens kraft for å fortelle barn og unge at det er viktig å ta hensyn, viktig å være inkluderende og ærlige. Se hverandre. Bry seg om. Vi besøker hver kveld – hver uke – lokalklubber for å bistå, i tillegg til å utdanne og veilede trenere. De siste to årene har 300 trenere deltatt på Grasrottrenerkurs i vår regi.  

Vi aktiviserer og gir tilbud til mennesker med rusutfordringer med vårt Gatelag, og vi har en av landets største grupper for psykisk utviklingshemmede. Vi har tilbud i fotball, bandy og håndball for bydelens jenter og gutter. Strømsgodset er mye mer enn 11 gode fotballspillere i blå trøyer på Gamle Gress. Men vi er det også! Vi er byens flaggskip og viktigste ambassadør. Ingenting samler eller engasjerer byen på samme måte som vårt a-lag i fotball. Men det koster, og det kommer ikke av seg selv

Det stilles alltid store forventninger til Strømsgodset i Drammen. Det lever vi godt med, vi er glade for at folk har tru på oss. Det hender vi bommer, det hender vi vurderer feil. Det hender også at vi ikke har noen valg... Men det hender ALDRI at vi ikke gjør vårt ytterste for å gjøre Strømsgodset best mulig. Vi må ta avgjørelser FØR fasit er klar, vi må gjøre våre vurderinger og betraktninger FØR kampene blir spilt. I ettertid kan alle vite best, når kampene er over er det lett å tippe rett resultat.

Det er lov å være stolte av hva vi har prestert. Men vi er ikke ferdig, vi er ikke fornøyd. Vi er fortsatt sultne, fortsatt opptatt av å inspirere og vi er fortsatt den folkelige, uhøytidelige og ujålete klubben vi alltid har vært.

Vi gleder oss til 2020! Vi gleder oss fordi vi har en helt unik støtte og support. Vi har et fantastisk frivillighetskorps, og et trofast publikum som med Norges beste supportergruppe – GodsetUnionen – i spissen, beriker kampopplevelsen og gjør Marienlyst til en helt spesiell arena, med en helt spesiell atmosfære. Frivillighet og publikum er bærebjelker i Strømsgodset.

Men viktigst av alt er Strømsgodsets lojale, trofaste og entusiastiske samarbeidspartnere. Vi er totalt avhengig av støtte og tillit fra det lokale næringsliv, og dette er et engasjement vi aldri tar for gitt. Vi har landets beste sponsorprogram for relasjonsbygging og inkluderende møteplasser, samtidig som ingen idrett har større oppmerksomhet i medier eller befolkningen enn fotball. Over 160 bedrifter er med i regionens beste og viktigste nettverk. Og jammen er vi stolte av det også!

Vi går på jobb hver eneste dag fordi vi håper å gjøre drammenserne litt mer glad i byen sin, litt mer stolte av å være en del av Strømsgodset. Vi er til for Drammen.

Vi sees på Marienlyst i 2020.

ah_ddh957
TUSEN TAKK for støtten i 2019.

 

Annonse fra Eliteserien: