- Vi blir bedre for hver uke

Mikkel Maigaard ser fremgang i Strømsgodset fra uke til uke. Nå mener han laget er kapable til å ta nye steg mot serieleder Molde.

Annonse:

Forrige helg gjennomførte SIF-gutta en solid kamp mot Rosenborg på Marienlyst – ikke minst offensivt. I tillegg til de tre målene skapte vi mange store sjanser.

Kampen var også en ny bekreftelse på at dette Strømsgodset-laget er i fin utvikling.

- Vi tok et nytt steg opp mot Rosenborg og nå er vi klare til å bevise igjen mot Molde. Vi lærer hverandre stadig bedre å kjenne og merker at vi blir bedre og bedre på banen for hver uke som går. Det er en god følelse og gir oss enda mer tro på det vi driver med, sier den danske midtbaneeleganten.

Selv har han vært periodevis glimrende etter sommerens overgang fra Raufoss – og vasket frem viktige mål og målgivende pasninger. Mot Rosenborg var Mikkel kald nok til å chippe inn et straffespark.

- Jeg bestemte meg tidlig for å vippen den inn. Jeg har lest en bok om straffespark og det sikreste er å sette den midt i mål. Men jeg pleier å variere, sier Mikkel.

_A7R8897Mikkel Maigaard

24-åringen liker måten det jobbes på feltet og han merker effekten av fokusområdene gjennom treningsuken. Den siste tiden har fokuset vært på offensiv samhandling og relasjoner – med det resultat at laget produserer flere målsjanser enn på lenge.

- De siste kampene har vi bevist at vi kan dominere i perioder og skape mange sjanser. Relasjonene offensivt er blitt bedre og det er noe vi har jobbet mye med den siste tiden. Det er flere løp inn i boks og flere spillere som ivrer etter å score, sier Mikkel Maigaard.

Men utgangspunktet for Strømsgodsets offensive spill ligger i den defensive strukturen. Eller mer presist: Strukturen og intensiteten i det ballorienterte presset.

- Vi har et press-spill som ikke så mange lag klarer å spille seg ut av, sier Maigaard.

Men det er alltid noe å forbedre og nå gjelder det å være god i lengre perioder av kampene. Og ikke minst score flere mål i de gode periodene. Vi står nå med fire strake uavgjort og det er på tide og ikke minst viktig med en seier igjen.

- Vi må tippe marginene til tre poeng i stedet for ett. Fortsetter vi som vi gjør nå så skal vi klare dette, sier Mikkel Maigaard.

Han forteller om en spillergruppe som reiser til Molde med trygghet og selvtillit - tross tabellsituasjonen. Dette blir den tøffeste testen så langt denne høsten mot et Molde-lag som kan bli seriemester på søndag.

- Jeg tror det blir en ganske jevn kamp. Vi reiser dit for å hente tre poeng og vi reiser dit med en god gameplan. Jeg har troen på at dette kommer til å gå bra, sier Mikkel Maigaard.

Annonse fra Eliteserien: