- Vi angriper situasjonen

Henrik Pedersen går trygg og godt forberedt til søndagens skjebnekamp mot Brann. Se intervju med sjefen her.

Annonse:

Søndag gjelder det som aldri før når Brann gjester Marienlyst. Henrik Pedersen underslår ikke viktigheten av oppgjøret, men fokuserer som alltid på alle de små detaljene som kan øke sannsynligheten for tre poeng.

Billetter til kampen kjøpes her.


- Det er ingen tvil om at kampen har stor betydning og utfallet har stor innflytelse siden det kun er to kamper igjen. Men fra dag én har vi hele tiden arbeidet med hva vi gjerne vil ha mer av, hvordan kan vi gjøre vårt press bedre, hvordan kan vi gjøre våre omstillinger bedre, hvordan kan vi bli bedre på ballen, hvordan kan vi bli mer effektive på ballen. Det er også dette vi arbeider med denne uken. Vi skal lage en god gameplan mot Brann, som er et godt organisert lag, de er gode på omstillinger og på dødballer. Dette er selvfølgelig med i vår overveielse av hvordan vi skal spille mot dem for å ha størst mulig sjanse for å vinne. Men vi har hele tiden fokus på hva det er vi vil ha mer av, sier Henrik Pedersen – som vanlig med stor innlevelse.

Se hele intervjuet her:


Han vil ha fremoverrettet fotball med fullt trøkk og spillere som slipper seg løs ute på banen – samtidig som de er lojale til kampplanen og hverandre.

- Hele fundamentet i måten vi spiller på er at vi skal være lette på energi, vi skal være modige, vi skal være parat til å gjøre feil, det er derfor vi har vårt ekstreme gjenpress. Vi skal hele tiden skape et miljø der spillerne har mot til å vise hvem de er og være seg selv.

- Men ikke tenke for mye?

- Hele kunsten er at vår gameplan er så klar og innarbeidet at guttene ikke skal bruke energi på hva de skal huske. Når vi har færre tanker har vi lettere for å konsentrere oss om å være i nuet. Vi gleder oss til kampen, bedyrer han.

- Vi skal spille med hjertet og være i nuet, men med en taktisk streng og disiplinert gameplan. For å slå Brann må vi være riktig dyktige og vi må være disiplinert i måten å presse på. Vi må også være klare til å holde trykket i lengre faser av kampen, fortsetter han.

Henrik Pedersen har ambisjoner om å se et Strømsgodset er som er dominante i alle spillets faser. Det betyr å angripe i stedet for å forsvare. Det betyr at angrep er beste forsvar. Enten kampen spilles hjemme på Marienlyst eller borte mot serielederen.

Henrik Pedersen kjører på og følger sin egen overbevisning om at denne type fotball vil gi resultater og bærekraft for Strømsgodset – både på kort og ikke minst lang sikt.

- Selvfølgelig angriper vi situasjonen, sier han.

- Jeg kan ikke huske sist et lag scoret på oss mot et høyt press eller et medium høyt press. Våre balltap har vært vår største utfordring. Jeg tror 100 prosent på at dette er den mest effektive vei. Vi må finne vår egen nisje når vi ikke er blant de absolutt største og mest pengesterke klubbene som kan kjøpe de beste av de beste. Jeg tror vår vei er den mest effektive, jeg tror det skaper mest merverdi i forhold til å utvikle spillere og så tror jeg våre fans vil komme på stadion og se oss spille. Jeg er overbevist om at vi er på rett vei.

- Du sier at du sover godt om natta. Opplever du noe stress av situasjonen?

- Nei, men jeg merker hvor mye dette betyr for mange mennesker. For de som arbeider i klubben, for alle rundt klubben, for fansen. Jeg kan merke hvor mye alle vil det her. Da jeg kom hit første gangen merket jeg et stress, at folk ikke helt kunne se lyset. Men nå merker jeg en helt annen ro. Det er fordi vi er så klare på vår strategi og hva vi vil med klubben vår. Hvordan vi skal spille fotball, hvordan vi skal hente nye spillere og hvordan helheten skal være i forhold til sponsorer og alt. På den måten er det ikke stress, men selvfølgelig er det stress i det henseendet at det er enorm forskjell på utfallet av de to neste kampene. Men alle er klar på at den strategien vi har valgt er vi 100 prosent overbevist om og det gir en ro til å kunne prestere i de to siste kampene.

Annonse fra Eliteserien: