IMG_7467

Velkommen hjem, Stian

Stian Lund er Strømsgodsets nye utviklingsleder. Han tiltrer stillingen 1. mai.

Annonse:

Like før påske takket Harald Johannessen for seg etter tre og et halvt år som leder av klubbens utviklingsavdeling. Nå er det klart at erstatteren hans heter Stian Lund. 48-åringen kommer til oss fra jobben som fotballkoordinator og lærer for toppidrett på Drammen videregående skole. Siden januar har han hatt et vikariat på Marienlyst ungdomsskole.

Stian er ektefødt Strømsgodset-gutt, oppvokst i Skogliveien, en presis langpasning fra SIF-huset. Fra 2006 til 2015 hadde han ulike roller i klubben, og da primært knyttet til utviklingsarbeid. Stian har tidligere hatt jobben som nettopp utviklingssjef, men har også vært toppspillerutvikler, juniortrener og assistent på A-laget.

Fra 2021 til 2023 satt han i styret i Strømsgodset Toppfotball. Stian har også erfaring som styreleder og hovedtrener i Notodden FK.

Gleder seg

- Vi har vurdert ulike kandidater til denne stillingen, men Stian utmerket seg tidlig som det beste alternativet for Strømsgodset. Vi er veldig for at det er han som skal lede det viktige spillerutviklingsarbeidet vårt videre inn i en spennende fremtid, sier daglig leder Magne Jordan Nilsen.

- Stian kjenner klubben svært godt, han kjenner strategien vår og verdiene vi jobber etter i hverdagen, han er samlende og flink med folk, og han har et bredt nettverk og gode referanser på hva som skal til for å skape en sterk kultur og drivende godt utviklingsmiljø, fortsetter Nilsen.

Lund var selv med å bygge opp en solid struktur på utviklingsarbeidet i sin forrige periode i Strømsgodset. Som styremedlem fra 2021 til 2023 var Lund tett på sportslig avdeling, og bidro også aktivt inn i viktige strategiske problemstillinger. Nå ønsker han å bidra til at klubben tar nye steg i utviklingsarbeidet, det gjelder både spiller- og trenerutvikling. Lund er også opptatt å bygge gode relasjoner til samarbeidsklubber i distriktet.

- Da denne muligheten dukket opp så kunne jeg ikke si nei. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, og jeg ser frem til å jobbe sammen med alle de dyktige og dedikerte folka i klubben. Utviklingsavdelingen har vokst betraktelig i tråd med resten av klubben siden sist jeg var utviklingsleder i 2013. Det er gjort en god jobb over mange år og det er skapt et solid fundament. Jeg gleder meg til å videreutvikle avdelingen videre, både når det gjelder enkeltspillere, lag og kultur, sammen med resten av trenerstaben, sier Stian Lund.

Sammen mot felles mål

Han er spesielt opptatt av å bygge en sterk kultur i avdelingen, med utgangspunkt i klubbens kjerneverdier, og planverket som ligger i bunn. I 2025 har Strømsgodset en ambisjon om å bli et 4 stjerners akademi, og dette arbeidet er allerede godt i gang.

- Jeg opplever en klubb som er mer samlet enn på lenge, med ansatte som har eierskap til strategien, og som jobber sammen mot et felles mål. Det inspirerer meg voldsomt å bli en del av Strømsgodset igjen og bidra inn i dette arbeidet, sier Lund.

Etter åtte år på Drammen Toppidrett blir det noe vemodig å gi seg. I denne jobben har han også lært veldig mye som han tar med seg videre.

- Jeg må takke alle de gode kollegaene på Drammen videregående skole og Drammen Toppidrett. Det har vært en reise med mange gode opplevelser, mye læring og takk til alle fotballspillerne og de andre idrettsungdommene som har gjort hver dag til en fryd. Om ikke alle har blitt fotballspillere og idrettsutøvere, så har de fått seg gode utdannelser og ikke minst gode jobber, sier Lund.

Han vil også takke Marienlyst skole for å vise stor forståelse da tilbudet fra Strømsgodset lå på bordet. Opprinnelig hadde Stian et vikariat til juli.

- Takk til Jon Espen Palm og de flotte kollegaene på Marienlyst, og ikke minst den fleksibiliteten de viste da denne muligheten dukket opp. En ekstra takk også til de flotte elevene i klasse 10CD.

Vi ønsker Stian Lund hjertelig velkommen hjem til Strømsgodset.

Annonse fra Eliteserien: