Velkommen hjem, Martin

Martin Rønning Ovenstad (24) har vunnet seriegull og seriesølv med Strømsgodset. Nå vender han tilbake på en avtale ut sesongen for å hjelpe klubben i sitt hjerte.

Annonse:

Lier-gutten er klar for sin tredje periode i Godset. Martin var først innom som guttespiller for ti år siden, før han kom til oss fra Mjøndalen foran 2012-sesongen. Midtbanespilleren har vært med på seriegull og to seriesølv i Drammen, og står bokført med totalt 88 kamper for Strømsgodset.

Etter 2016-sesongen ble Martin solgt til østerrikske Sturm Graz.

Der slet han med å etablere seg på laget og vårsesongen ble tilbrakt på lån i Stabæk. Han spilte blant annet serieåpningen mot Godset på Marienlyst og holdt nesten på å gå i feil garderobe.

I sommer ble kontrakten med Sturm Graz terminert og siden det har Martin trent regelmessig med oss. Ettersom han ikke er tilknyttet noen klubb kan 24-åringen signere for Godset utenfor overgangsvindu.

Skal gi alt

- Jeg ville virkelig hjem igjen og er veldig glad for å være tilbake. Jeg er klar for å gi alt for klubben. Jeg skal blø for drakta, sier Martin, som har avslått tilbud fra flere klubber de siste ukene.

Det nettopp denne innstillingen og den sterke motivasjonen til å spille i Godset som gjør at Bjørn Petter Ingebretsen ønsker sin tidligere elev tilbake.

- Martin har hjertet sitt i denne klubben og han ønsker for alt i verden å spille her. Det er akkurat denne mentaliteten vi trenger i den situasjonen vi er i nå. Martin bryr seg virkelig om Godset og han ønsker å bidra med sine kvaliteter og sin erfaring denne høsten, sier BP.

Han er klar på at Martin har vært en bidragsyter på trening og i gruppa siden han ble med tidligere i sommer. Midtbanespilleren kjenner klubben godt, han kjenner spillestilen og kulturen som sitter i veggene.

Vet hvor lista ligger

- Jeg skal være med og løfte det. Gå inn og ta tak og bruke erfaringen jeg har. Jeg vet hvor lista ligger, sier Martin Rønning Ovenstad.

Hans eneste fokus nå er bidra til at Strømsgodset kommer bort fra bunnstriden og avslutter sesongen på en best mulig måte. Lenger enn det tenker ikke Martin.

- Jeg er glad i Godset og vil gjøre alt jeg kan for at vi kommer ut av den situasjonen vi er i nå, sier mannen som sto med GodsetUnionen da han var liten,.

Martin Rønning Ovenstad lærte mye av oppholdet i Østerrike som han tar med seg videre, selv om det rent sportslig ikke ble noen opptur.

- Jeg er blitt mer voksen. Jeg opplevde også en helt annen treningsmentalitet der borte som jeg lærte mye av, sier Martin.

Martin jubler for scoring på Marienlyst.
Martin jubler for scoring på Marienlyst.
Annonse fra Eliteserien: