Velkommen hjem, Keita!

Muhamed Keita (28) er klar for sin tredje periode i Strømsgodset. Han har signert en avtale ut sesongen og er spilleklar til helgens kamp mot Kristiansund.

Annonse:

Drammens-gutten har trent med laget siden midten av mars. Nå er det klart at midtbanespilleren igjen blir en del av klubben der han debuterte tilbake i 2008.  

Keita spilte 151 kamper for Strømsgodset frem til sommeren 2014, før han i 2016 returnerte på lån. Da scoret han blant annet fire mål på fem strake kamper og bidro til flere viktige poeng. Totalt står Keita med 37 fulltreffere i Godset-drakt.

Han har vært uten klubb siden oppholdet i New York Red Bulls ble avsluttet i februar 2018.

Det er en lykkelig Muhamed Keita som har signert kontrakt ut 2019-sesongen. Torsdag kom bekreftelsen fra NFF at Keita er spillerberettiget og følgelig da disponibel til søndagens kamp mot Kristiansund på Marienlyst.

Som en ny start

- Jeg er hjemme igjen og det betyr utrolig mye for meg. Dette er som en ny start på karrieren, sier Keita.

Muhamed Keita har vunnet seriegull, seriesølv og cupgull med sitt Strømsgodset. Han var med på hele oppturen og har mye å takke klubben for. Nå ønsker 28-åringen å gi litt tilbake.

- Jeg må bevise igjen hvem jeg er og overbevise fansen hvor god jeg har vært og hvor god jeg bør være. Jeg føler jeg må bygge opp en del tillit til publikum, sier han ærlig.

Godset Media har gjort et lengre intervju med Keita og her prater han blant annet om hvordan han vil bruke sin erfaring til å gjøre spillerne rundt seg bedre og hjelpe de unge til å føle trygghet og få ut sitt potensial.

Se hele intervjuet her:


- Jeg vil bidra og hjelpe klubben til å komme tilbake der de en gang var for noen år siden, sier Keita, som blant annet ønsker å få frem enda mer vinnerinnstinkt i gruppa.

Spesielt med Marienlyst

Søndag kan han spille sin første kamp på Marienlyst på nesten tre år. Keita smiler bredt bare av å tenke på det.

- Jeg gleder meg til å komme på Marienlyst igjen og høre Godset-sangen og publikum. Det er mye jeg har savnet her. Jeg har spilt andre steder og på større stadioner, men ingen steder gir meg de samme følelsene som når jeg spiller her, sier gutten fra Fjell.

Det å komme hjem blir også forsterket av å ha Bjørn Petter Ingebretsen som trener. BP er på mange måter Keitas trygge havn rent fotballmessig.

- Bjørn Petter har for meg vært på nesten samme nivå som Jon Røgeberg. For min fotballkarriere har Jon vært nummer 1. Bjørn Petter tok over fra jeg var 15 år og det er de to, sammen med mine foreldre og min familie, som hatt størst ansvar for min karriere, sier Keita.

- Jeg har kommunisert mye med BP selv om jeg har spilt i andre klubber. Bjørn Petter vet hvordan han skal få frem det beste i meg. Dette er som hånd i hanske.

En sterk drivkraft

Sportssjef Jostein Flo opplever en mer voksen og ydmyk utgave av Keita enn tidligere og er klar på at 28-åringen har kvaliteter som laget trenger – både teknisk og taktisk.

- Keita er en meget god fotballspiller på sitt beste og vi har sett på trening de siste ukene at han gradvis er i ferd med å finne tilbake til dette nivået, sier Flo.

Muhamed Keita har gått ned hele ni kilo siden han begynte å trene med laget. Han har jobbet målrettet sammen med fysioteamet og lagt ned en formidabel jobb.

- Keita har et sterkt ønske om å spille fotball for Strømsgodset igjen. Den drivkraften har vi merket den siste måneden. Keita har skjønt at han må jobbe hardere enn tidligere for å komme tilbake i god form, sier Flo.

Allerede i fjor sommer ville Keita gjerne tilbake for å hjelpe klubben i en vanskelig situasjon.

- Han tilbød sine tjenester gratis, men den gangen var det en teknisk sak som gjorde det umulig å få gjennom overgangen. Nå er alt på plass og vi gleder oss til å se Keita i Godset-drakta igjen, sier sportssjefen.

Keita - en x-faktor

Hovedtrener Bjørn Petter Ingebretsen har kjent Keita siden gutten var 14-15 år. Han vet hva midtbanespilleren kan bidra med når han nå returnerer til sin tredje periode i blått.

- Vi ville se Keita litt i miljøet før vi bestemte oss og han har gjort et veldig godt inntrykk på alle. Han er topp motivert og ønsker dette genuint, sier BP.

Muhamed Keita kan bekle alle de offensive rollene og bringer en x-faktor inn i laget.

- Vi har mange kvaliteter i troppen, men mangler en som kan gå av motstandere og skape ubalanse på egenhånd. Keita er dessuten veldig fotballsmart og vil bidra både på banen og inn mot spillergruppa. Vi har stor tro på at vi skal få det beste ut av Keita igjen. Med sine ferdigheter passer han perfekt inn i vår spillestil, sier Bjørn Petter Ingebretsen.

Han legger også til følgende:

- Keita er fra Drammen, han elsker Drammen og han er en Godset-gutt. Det må vi ikke glemme. Vi er glad for å gi ham en ny sjanse. Dette kommer til å bli fint.

Muhamed Keita skal spille med drakt nummer 77 på ryggen.

Vi ønsker ham hjertelig velkommen tilbake!

Fakta

  • Navn: Muhamed Keita

  • Født: 2. september 1990

  • Hjemsted: Drammen

  • Tidligere klubber: Drafn, Lech Poznan, Stabæk (lån), Vålerenga (lån), New York Red Bulls

  • Kamper/mål i SIF: 168/37

  • Meritter: Seriemester, cupmester, seriesølv i Norge, seriegull i Polen

Annonse fra Eliteserien: