Velkommen hjem, Gustav!

Vi har gleden av å ønske Gustav Valsvik (27) hjertelig velkommen tilbake til Strømsgodset! Stopperbautaen har signert kontrakt ut 2023-sesongen

Annonse:

Alle foto: Børre E. Helgerud

Fem år etter at Gustav ble solgt til tyske Eintracht Braunschweig for over ti millioner kroner, skal han igjen ikle seg den vakre marineblå drakta. Dette er utvilsomt en gledens dag for alle som er glad i Strømsgodset.

Klubben har jobbet hardt med å få på plass signeringen av Gustav de siste fire månedene. Tirsdag ble det siste detaljene spikret og 27-åringen signerte en avtale ut 2023. Strømsgodset vil takke spillerinvesteringsselskap Blå Magi som har bidratt og gjort denne overgangen mulig.

Gustav Valsvik ankom Drammen med tog tirsdag ettermiddag og på Marienlyst ventet flere kjente fjes og gamle venner. Midtstopperen legger ikke skjul på at han er svært glad for å være tilbake. Det har ikke manglet på interesse og tilbud fra andre klubber, men det var til Strømsgodset han ville. Klubben han vant seriesølv med i 2015 og totalt spilte 71 kamper for.


Et perfekt valg

- Det føles som å komme hjem igjen. Da jeg tok toget over Drammenselva så kjente jeg på litt følelsene. Jeg har alltid hatt lyst til å komme tilbake hit – det har jeg sagt hele tiden. Jeg føler dette er et perfekt valg akkurat nå. Jeg vet det har vært turbulent her, men det trigger meg bare enda mer til å komme tilbake og bli med på veien videre. Jeg skal ut på Marienlyst og gi jernet foran fansen når den tid kommer, sier Gustav.

Sommeren 2016 ble han solgt til Eintracht Braunschweig i 2. Bundesliga. Han fikk med seg 63 kamper på nest øverste nivå i Tyskland og totalt 74 kamper for klubben. Etter oppholdet der gikk Gustav til Rosenborg i 2019. Søndag kveld ble den avtalen terminert.

- Jeg er blitt fem år eldre og fått mer rutine på baken. Jeg skal bidra med lederegenskaper og treningskultur. Jeg skal bidra med mitt og det kommer til å merkes, sier 27-åringen.

Gustav Valsvik - tilbake i blått.
Gustav Valsvik - tilbake i blått.

- Hva betyr Strømsgodset for deg?

- Strømsgodset betyr mye for meg og har betydd mye for min karriere. Nå er jeg tilbake og klar for et nytt kapitel.

Onsdag er ha med på sin første trening med laget på Marienlyst. Gustav har trent godt med Rosenborg i oppkjøringen og føler seg i god fysisk form.

- Jeg har trent godt en lang periode og har ikke vært skadet på mange år, sier Gustav.

- En å gå i krigen med

Strømsgodsets trenerduo Bjørn Petter Ingebretsen og Håkon Wibe-Lund er utrolig glad for at signeringen av Valsvik endelig gikk i boks. Begge var på plass på Marienlyst da stopperkjempen fra Vik signerte avtalen.

- Spillemessig får vi inn en bauta. En som er god i duellspill og på dødball begge veier. Vi har sluppet inn for mye mål på dødball de siste sesongene og det har vi en forventning om at Gustav skal gjøre noe med. Han er en lederskikkelse som det er godt å gå i krigen med. Det er veldig motiverende for hele klubben at han velger å komme hit nå. Vi vet at dette er noe han virkelig ønsket, sier BP.

Se høydepunkter fra Valsviks første periode i SIF her:


- Gustav kommer hjem for å bidra til å løfte klubben igjen. Han representerer et lederskap som er viktig for oss og vi skal bygge videre på de lederne vi allerede har her. Vi er privilegert som får en spiller av hans kaliber til Godset nå. Han er en vi har savnet i noen år og har kvaliteter som vi trenger i laget. En type som tar ansvar og som går foran. Gustav blir en viktig bærebjelke for oss, sier Wibe-Lund.

Gustav Valsvik skal spille med nummer 71 på ryggen – samme nummer som sist han var i klubben.

 

Annonse fra Eliteserien: