- Jeg er veldig glad for å være her

Yacouba Sylla (28) er på plass i Drammen. Se klipp fra møtet med nye lagkamerater og hans første trening med klubben.

Annonse:

For ti dager siden signerte den franske midtbanespilleren en 2-årskontrakt med Strømsgodset og tirsdag hilste han for første gang på trenerteamet og sine nye lagkamerater. Deretter tok Sylla steget rett ut på treningsfeltet. 28-åringen var med på deler av økta og han så skarp ut på direkten.

Her møter han trenerteam og lagkamerater for første gang:


- Vi har fått et veldig godt førsteinntrykk av Sylla, både som spiller og person. Det er en ydmyk, profesjonell og lærevillig gutt som har kommet til klubben. På treningen så jeg tilstedeværelse og tempo og en som ønsker å involvere seg mye på ballen, både rettvendt og feilvendt. Det blir godt å få han skikkelig i gang nå, sier hovedtrener Bjørn Petter Ingebretsen.

Yacouba Sylla har spilt 88 kamper på øverste nivå i Frankrike, England, Tyrkia, Hellas og Belgia og står med 34 landskamper for Mali – flere av de som kaptein. Han er hentet til Strømsgodset for å bidra med fysikk og tempo i midtbaneleddet og ikke minst kommer han inn med erfaring fra store ligaer.

Selv ønsker ikke Sylla å løfte frem sin egen betydning. Han omtaler seg selv som en lagspiller.

- Jeg vil ikke fokusere på mine egne ferdigheter. Jeg er for å hjelpe laget og vil bruke min erfaring til det beste for laget, sier 28-åringen.

Se klipp fra hans første trening med Strømsgodset:


Det er stund siden sist han spilte tellende fotballkamp, men Yacouba har holdt den fysiske formen ved like ved hjelp av personlige trenere. Han har trent systematisk både med en fysisk trener og en egen fotballtrener den siste tiden.

- Jeg har kommet til et nytt land og en ny liga, så jeg må bruke litt tid. Men jeg føler bra fysisk form, sier midtbanespilleren.

- Er du klar for å spille kamp?

- Jeg skal gjøre jobben min, trene hardt og så er det opp til treneren om jeg spiller eller ikke, svarer Yacouba Sylla.

Fredagens kamp mot Vålerenga kommer muligens noen dager for tidlig, men Yacouba er uansett ikke langt unna å bli vurdert for spilletid. Den første økta med laget gir utvilsomt indikasjoner på at det er mye å glede seg til fra Yacouba Sylla.

- Første trening gikk fint. Jeg tar det steg for steg, sier Strømsgodsets nye midtbanesentral.

Yacouba Sylla ble på ingen måte skremt av verken snø eller kuldegrader i Drammen. Nå ser han bare frem til å komme ordentlig i gang og bli bedre kjent med både spillestil og nye lagkamerater.

- Jeg er veldig glad for å være her og trene med mine nye lagkamerater og det har vært hyggelig å hilse på trenerteamet og menneskene som jobber her. Jeg er blitt tatt veldig godt i mot, sier Sylla.

Kjøp sesongkort til 2019-sesongen her.

Annonse fra Eliteserien: