Videre til 4. runde

Marcus Mehnert, Tobias Gulliksen og Jonatan Braut Brunes scoret målene da vi slo Vard Haugesund 4-1 og tok oss videre til 4. runde i cupen. Der venter Molde på bortebane.

4. runde ble trukket etter at kveldens siste kamp var ferdigspilt, og der ble det klart at Molde er neste motstander i cupen. Kampen spilles på Aker stadion 28./29. juni.

I kveldens kamp tok vi oppskriftsmessig ledelsen allerede etter sju minutter. Fint forarbeid av startdebutant Emmanuel Danso og Herman Stengel ble fulgt opp av en flott ball fra Jonatan Braut Brunes gjennom til Marcus Mehnert. Alene med Vards målvakt satte Marcus kontrollert inn sitt fjerde mål i SIF-trøya.

Hjemmelaget utlignet imidlertid på en av få visitter foran vårt mål få minutter senere, like etter at Herman Stengel hadde fått en scoring annullert for offside - en avgjørelse som også var høyst tvilsom.

Senere i omgangen fikk også Tobias Gulliksen en scoring annullert av samme årsak etter et hjørnespark, og denne gangen var det ingen tvil om at avgjørelsen var korrekt.

Men sju minutter etter pause fikk Tobias scoringen sin - og det på strålende vis. I etterkant av et SIF-frispark på Vards halvdel vant vi ballen tilbake høyt i banen, og etter å ha blitt spilt frem av Marcus Mehnert la 19-åringen fra Konnerud ballen vakkert i det lengste hjørnet.

Mot slutten av den andre omgangen fjernet Jonatan Braut Brunes all tvil, og det like så godt to ganger. Først på en retur fra keeper etter at innbytter Marko Farji ble spilt gjennom av Tobias Gulliksen sju minutter før slutt, før en corner landet i hans bein i siste ordinære spilleminutt. Med de to scoringene er Jonatan nå oppe i sju scoringer denne sesongen.

Kampfakta
Vard Haugesund - Strømsgodset 1-4 (1-1)

3. runde i NM, Haugesund Sparebank Arena, 625 tilskuere
Mål: 0-1 Marcus Mehnert (7), 1-1 Sixten Dalen Jensen (10), 1-2 Tobias Gulliksen (52), 1-3 Jonatan Braut Brunes (83), 1-4 Jonatan Braut Brunes (90)
Vårt lag: Morten Sætra - Ari Leifsson, Gustav Valsvik, Fredrik Kristensen Dahl (Marko Farji fra 70) - Ole Enersen (Ernest Boahene fra 59), Herman Stengel, Emmanuel Danso (Ipalibo Jack fra 59, Andreas Skjold fra 85), Tobias Gulliksen, Thomas Grøgaard - Marcus Mehnert, Jonatan Braut Brunes.