«Var ballen inne?»

Lad opp til Ælv Classico med en nostalgisk reise i lokal fotballhistorie! I ukens podcast forteller klubblegendene Tor Alsaker-Nøstdahl og Boye Skistad om hvordan rivaliseringen mellom SIF og MIF oppsto. Duoen tar oss med tilbake til en helt spesiell kamp for 62 år siden.

Annonse:

Tor A. Nøstdahl er en av de største i SIF-historien.
Tor A. Nøstdahl er en av de største i SIF-historien.

Det er to klubbgiganter som mandag gjestet Godset-podden. Tor Alsaker-Nøstdahl har sammen med Inge Thun spilte flest kamper for Strømsgodset gjennom tidende – nærmere bestemt 329. Tor er seriemester og norgesmester med SIF, han har spilt store kamper i Europa med klubben i sitt hjerte og står igjen som en bauta fra den første storhetstiden. Tor Alsaker-Nøstdahl er naturligvis Æresmedlem i Strømsgodset Idrettsforening og har et stort blått hjerte. Han følger fortsatt nøye med på det som skjer i klubben.

Boye Skistad hadde en flott karriere i MIF.
Boye Skistad hadde en flott karriere i MIF.

Boye Skistad er en ekte MIF-legende. Han spilte 475 A-lagskamper for bruntrøyene og er nummer tre på Adelskalenderen. Boye har vært spiller og trener, både i junioravdelingen og på A-laget, og i det hele tatt gjort en formidabel jobb i MIF gjennom et langt liv med fotball og bandy. Også han er velfortjent Æresmedlem i klubben sin.

Felles for Tor og Boye, foruten en knallsterk klubbfølelse, er at begge spilte en kretskamp på Marienlyst tilbake i 1957. Og det er her mange mener rivaliseringen mellom SIF og MIF startet for fullt. SIF vant kampen 1-0 foran over 1000 tilskuere etter avgjørende scoring av Ingar Pettersen. Vi snakker over 1000 tilskuere, noen antyder sågar 1500, i en kretskamp for 12-åringer. Smått utrolig!

Men var ballen inne? Var den virkelig over streken?

Nei, hevder Boye Skistad!

Jo, bedyrer Ingar og Steinar Pettersen!

Tor Alsaker-Nøstdahl sto på midtstreken og kunne umulig se. Men Tor stoler på Ingar og Steinar. Selvsagt gjør han det. Ingar og Steinar har aldri tatt feil. Med andre ord: Ballen var inne!

Sjauern, som dømte kampen, var ikke i tvil og godkjente. Og for ettertiden vil de alltid stå at SIF slo MIF på Marienlyst tilbake i 1957.

Tor Alsaker-Nøstdahl mener rivaliseringen egentlig startet helt tilbake på 30-tallet, nærmere bestemt 1933, da hans onkel Fritz Hansen meldte overraskende til MIF. Det var nærmest uhørt på den tiden at en ekte Gulskogen-gutt, fra en av de blåeste familiene noensinne, kunne finne på å ikle seg brun drakt. Men Fritz dro han, ble norgesmester med MIF og la opp som spiller etter den sesongen. Senere ble Fritz oppmann i Strømsgodset. Også han en skikkelig klubblegende.

Mer om denne historien og mange flere i ukens Ælv Classico-podcast.

Hele den nostalgiske sendingen ligger nå tilgjengelig i iTunes, Spotify og SoundCloud. Last ned enkeltepisoder eller gjør simpelthen som en rekke andre: Abonner og få varsel hver gang en ny episode er klar.

To hedersmenn som mimrer om karrieren og rivaliseringen mellom SIF og MIF.
To hedersmenn som mimrer om karrieren og rivaliseringen mellom SIF og MIF.

 

Annonse fra Eliteserien: