IMG_5196 2

Valsvik er Årets SIF-gutt

Kaptein Gustav Valsvik (28) er kåret til Årets SIF-gutt. Han fikk utdelt utmerkelsen på spillernes juleavslutning. Vi gratulerer!

Annonse:

Bildetekst: Gustav Valsvik fikk utdelt prisen av markedssjef og daglig leder Rune Marthinsen.

Årets SIF-gutt er en pris som deles ut til den spilleren som gjennom sesongen har vist stor lojalitet, gode holdninger og prestert på høyt nivå i trening og kamp. Prisen ble i sin tid etablert av nå avdøde Ole K. Karlsen – mangeårig SIF-venn og sponsor og er blitt delt ut hver eneste sesong siden storhetstiden startet på 60-tallet. Dette er en historisk utmerkelse som henger svært høyt i Strømsgodset.

Det er kunstner Oddmund Raudberget som har laget den flotte bronsestatuetten. Det spesielle med årets SIF-gutt er at det kun er mulig å vinne den én gang. Johan Hove vant prisen i 2020, Lars Vilsvik fikk den i 2019.

I 2021 falt valget på Gustav Valsvik, som har hatt stor innflytelse og påvirkning på dette SIF-laget etter sin ankomst. Han har ikke bare levert solide prestasjoner selv, men også løftet lagkameratene med sin tilstedeværelse.

- Gustav har stått frem som en hærfører denne sesongen. Han har gått foran med sterk vilje og mentalitet, både i trening og kamp. Han stiller tøffe krav til seg selv og lagkameratene og er en spillertype og leder som vi har savnet. Gustavs inntreden har vært utrolig viktig for klubben og dette er en fortjent utmerkelse, sier Jostein Flo, leder for sport og spillerlogistikk i SIF.

Stopperbautaen har scoret tre mål denne sesongen.
Stopperbautaen har scoret tre mål denne sesongen.

Etter å ha blitt solgt til tyske Eintracht Braunschweig sommeren 2016 returnerte Gustav Valsvik til Strømsgodset snaue to uker før årets seriestart - og kun to dager etter det pinlige 6-1-tapet hjemme mot Fredrikstad i nest siste treningskamp.

Det ble på mange måter et vendepunkt. Få dager etter returen bar Gustav kapteinsbindet for første gang i generalprøven mot Jerv, og rollen som SIF-kaptein har han løst med bravur. Både fotballspilleren, og ikke minst mennesket og lederskikkelsen Gustav Valsvik, var på mange måter biten som manglet i puslespillet.

Sitatet som ble brukt i presentasjonsvideoen, som stammer fra et intervju Gustav gjorde med Håvard Lilleheie foran 2016-sesongen, kunne nok ikke passet bedre.

- Eg trenger Godset, og Godset trenger meg.

Etter en totalt sett svært positiv sesong, der Gustav har spilt en stor rolle, belønnes han nå med den prestisjefulle prisen for Årets SIF-gutt.

- Det er utrolig artig å få denne utmerkelsen. Samtidig er det noe som ikke hadde vært mulig uten å blitt tatt så godt i mot som jeg har blitt av spillere, trenere og ikke minst supportere. Det har gjort det lett for meg å komme inn og bidra, sier SIF-kapteinen om å få utmerkelsen.

Han forteller om noe som så ut som et kaos utenfra, men til tross for det var han fast bestemt på at det var hit han skulle. 6-1-tapet for Fredrikstad kunne nok skremt de fleste, men Gustav var klar på at det var Strømsgodset og Drammen han skulle til.

- Jeg brenner for det her, og da betyr det mer. Jeg har lyst til at vi skal ta steg, og at Godset skal lykkes. Da trenger du å ha med alle på laget, og alle er like viktige. Det er den tankegangen jeg har hatt inn mot sesongen.

Slik har vi sett Valsvik ofte denne sesongen. Ett hode over de andre.
Slik har vi sett Valsvik ofte denne sesongen. Ett hode over de andre.

Etter å ha kommet på plass på feltet ble han tidlig imponert over kvaliteten som var i laget og i trenerteamet. Samtidig roser han også samholdet i klubben, som han trekker frem som en viktig faktor for at vi i årets sesong endte på 9. plass, sju plasser høyere enn de aller fleste tippet oss i forkant av seriestarten.

- Heldigvis startet vi bra mot Lillestrøm, og gikk på en «go» der. På bortebane har vi ikke vært som vi har forventet av oss selv, men vi har alltid slått tilbake igjen. Det har vært styrken vår. Det som kjennetegner et lag uten moral er å gå på en lang periode med flere tap, men vi har gått videre, stått i stormen og hatt troen på det vi driver med.

Mens vi ikke har maktet å få ut vårt fulle nivå på bortebane, har vi derimot vært bedre på Marienlyst enn på lenge. Sist vi leverte så gode resultater på hjemmebane var i 2017, en sesong som endte med 4. plass på tabellen, og man har endelig begynt å se tendenser til at Fort Marienlyst er tilbake.

- Jeg sa da jeg kom hit at vi skal få tilbake Fort Marienlyst. Fra min forrige periode i klubben vet jeg hvordan stemningen er her, sammen med GodsetUnionen og resten av supporterne. Da skaper vi noe magisk, og det har vi gjort i år, sier stopperbautaen.

Nå tar Gustav og resten av spillerne en velfortjent juleferie. Men det hindrer oss ikke i å se frem mot 2022-sesongen.

- Nå skal vi bygge videre på det vi har holdt på med, uten å øke forventningene til oss selv, men holde det nøkternt og jobbe videre. Da blir det resultater. Det har vi gjort i år, ved å ikke tenke resultat, men prestasjon og utvikling. Hvis vi holder oss på det, og kanskje knepper opp et par hakk, så blir det bra. Ting kan selvfølgelig gå opp og ned i fotballen, men nå har vi et solid fundament vi kan bygge videre på.

Annonse fra Eliteserien: