Valdimar Ingimundarson klar for SIF

Den islandske U21-landslagsspilleren Valdimar Thór Ingimundarson (21) har signert en avtale med Strømsgodset ut 2023-sesongen.

Annonse:

Valdimar kommer til oss fra Fylkir Reykavik og her gjenforenes han med sin gode venn Ari Leifsson som tok veien fra samme klubb i mars. Unggutten har vært en av de beste spillerne i Pepsi-ligaen og står med åtte mål og to assist på 14 kamper denne sesongen. I fjor ble det syv scoringer, mens han var involvert i 13 totalt.

- Det er veldig hyggelig å signere en ny spiller fra Fylkir, en klubb som vi har fått en god relasjon til. Valdimar en spiller vi har fulgt en stund og som passer perfekt inn i vår spillestil. Han er hurtig, direkte og energisk i stilen. En kreativ type som liker å føre ballen i stor fart og utfordre en mot en, sier sportssjef Jostein Flo.

Valdimar Thór Ingimundarson kan bekle de fleste offensive posisjoner, men er blitt mest brukt som 10-er og venstrekant. Han står også bokført med fire U21-landskamper. Islendingen debuterte for øvrig for Fylkir i Pepsi-ligaen som 17-åring – og det med scoring!

Unknown-2
Sportssjef Jostein Flo har sydd sammen avtalen med Fylkir og Valdimar Thor Ingimundarson.

Islendingen høster gode referanser på sagaøya både som spiller og person. Han beskrives som en treningsvillig, fokusert og ambisiøs type.

- Valdimar har den mentaliteten og ærgjerrigheten som vi ønsker i vår spillergruppe. Vi har stor tro på at han vil utvikle seg under Henrik Pedersens ledelse og få ut sitt potensial her hos oss. Samtidig skal han få tid til å bli kjent med og vant til norsk Eliteserie, sier Flo videre.

Se SIFs nysignering i aksjon her:


Valdimar Thór Ingimundarson er klarert etter negativ Korona-test og skal ha sin første økt med nye lagkamerater torsdag. Onsdag gjennnomførte han medisinsk sjekk og signerte på avtalen som binder ham til Strømsgodset ut 2023-sesongen. 

- Jeg valgte å komme til Strømsgodset fordi jeg vet at det spilles fin angrepsfotball her og det passer meg bra. Jeg er en rask og eksplosiv spiller, jeg liker å score mål og lage assist. Når jeg får ballen har jeg fokus på å sette fart fremover, sier 21-åringen.

Bli med bak kulissene på Valdimars første dag på Marienlyst:


Han har naturlig nok rådført seg med Ari Leifsson som har mye positivt å si om klubben.

- Jeg gleder meg veldig til å komme i gang og jeg føler meg klar til å ta det neste steget i min karriere, sier 21-åringen.

Han er spilleklar til søndagens kamp mot Sandefjord og har fått drakt nummer 23.

Vi ønsker Valdimar Thór Ingimundarson hjertelig velkommen til Strømsgodset! 

Unknown-3

 

Annonse fra Eliteserien: