Valdi: – Veldig godt førsteinntrykk

En uke etter overgangen fra Fylkir tok vi en fot i bakken med Valdimar Þór Ingimundarson for å prate om hans inntrykk etter de første dagene i Strømsgodset.

Annonse:

Den 21 år gamle islendingen har etter hvert fått tilpasset seg sin nye hverdag. Forrige uke startet med et par dager i koronakarantene i påvente av negativt testresultat, før han signerte kontrakten og ble presentert som Strømsgodset-spiller onsdag kveld.

Torsdag hadde han sin første økt med sine nye lagkamerater, og allerede søndag fikk han sin debut da han spilte den siste halvtimen på midtbanen mot Sandefjord.

– Det var godt å komme i gang. Jeg synes vi dominerte den andre omgangen, og skulle ha scoret noen mål, men det er ikke alltid ballen vil i mål. Selv synes jeg at jeg klarte meg ok. Det var verken dårlig eller spektakulært, sier 21-åringen, som mener han har et høyere nivå inne enn han fikk vist mot Sandefjord.

«Valdi» på vei inn til sin debut i Strømsgodset-drakt.
«Valdi» på vei inn til sin debut i Strømsgodset-drakt.

Det lover godt for tiden fremover, for «Valdi» hadde et friskt innhopp, og setter pris på tilbakemeldingene han har fått i etterkant av debuten.

Nå handler det først og fremst om å komme mer inn i spillestilen og å bli enda bedre kjent med sine nye lagkamerater. Han mener de første øktene i Drammen ga han et godt grunnlag, men er tydelig på at mye gjenstår før han er klar for å mestre Henrik Pedersens spillestil fullt ut.

– De første treningene gikk vi gjennom det grunnleggende, og jeg fikk det inn før kampen, men jeg må enda mer inn i det for å føle meg hundre prosent komfortabel og trygg. Det tar tid å bli vant til det, men jeg føler meg mer og mer komfortabel hver dag.

Han er også full av lovord om sin nye trener.

– Henrik er en bra mann med stort engasjement i arbeidet med å utvikle laget. Han er tydelig i beskjedene han gir, og gjør det enklere for meg å tilpasse meg spillestilen.

Takknemlig for velkomsten

Vår nye islending er også svært takknemlig for måten han har blitt tatt i mot av lagkamerater, øvrig støtteapparat og resten av klubben. Han legger ikke skjul på at det har vært mye nytt, og som sin gode venn Ari Leifsson trekker han primært frem profesjonaliteten som den største forskjellen fra gamleklubben på Island.

– Jeg er veldig glad for å være her. Det er en fin klubb, med mye bra folk. Jeg følte meg veldig velkommen fra første minutt, og det var godt å bli tatt i mot på en så fin måte.

Å være unggutt i nytt land kan være en utfordring, men heldigvis for «Valdi» befinner kompisen Ari Leifsson seg allerede i klubben. Han har nå flyttet inn sammen med Ari, der de to skal bo sammen de neste månedene.

«Valdi» forteller at de to har kjent hverandre siden de var små, og spilte sammen på Island i mange år.

– Vi spilte nok sammen i rundt ti år, så vi kjenner hverandre godt og er gode venner. Det er veldig godt å ha han her. Han har hjulpet meg med å komme kjappere inn i laget, forteller 21-åringen.

Gleder seg til hjemmedebut

Nå venter hans første kamp på Marienlyst. Til tross for at det kun er 200 tilskuere – og at han nok må vente en stund før han får den ordentlige opplevelsen av Marienlyst under flomlyset en sen høstkveld – gleder han seg stort til å løpe utpå Gamle gress iført Strømsgodset-drakt.

– Jeg gleder meg veldig til å spille her. Det er en fin stadion, og det er alltid gøy å spille på hjemmebane. Vi gleder oss veldig til kamp, og forhåpentligvis tar vi tre poeng.

Morgendagens kamp har avspark 20:30 og sendes på TV Norge og dplay.

_EIR3258 Valdimar

 

Annonse fra Eliteserien: