Vaage til USA

Yves Vaage (20) forlater Strømsgodset etter å ha takket ja til studieplass på SMU i Dallas. Vi takker Yves for innsatsen i klubben og ønsker lykke til med studiene.

Annonse:

Midtstopperen kom til Strømsgodset fra Stabæk som juniorspiller tilbake i 2021, og spilte tre sesonger på rekruttlaget før han i vinter ble flyttet opp i A-stallen.

Gjennom sine tre år på rekrutt, samt årets sesong, spilte han blant annet 64 kamper for Team SIF, deriblant 24 i PostNord-ligaen i fjor - og kronet også juniortiden med å spille en viktig rolle på juniorlaget som i fjor ble tidenes første NM-vinnere på G19-nivå i Strømsgodset.

Etter å ha trent fast med A-laget fra starten av årets oppkjøring ble han så belønnet med sin første proffkontrakt på treningsleiren i Marbella i februar. Siden har imidlertid kamphverdagen vært for Team SIF i Norsk Tipping-ligaen, og etter at midtstopperen fikk tilbud om studieplass på Southern Methodist University i Dallas og spill for collegelaget SMU Mustangs har man blitt enige om å terminere kontrakten, slik at Yves kan reise over dammen.

- Vi ønsket å gi Yves en mulighet i vinter, men slik situasjonen er nå er både klubb og spiller enige om at utviklingen ikke har vært stor nok til at han bør velge bort muligheten til studier i USA. Vi takker Yves for innsatsen i Strømsgodset og ønsker lykke til med studiene, sier leder for sport og spillerlogistikk Jostein Flo.

20-åringen takker for tiden og tilliten han har fått fra Strømsgodset:

- Tiden min i Godset har vært fantastisk, med en super gjeng med fotballspillere og personer. Jeg fikk muligheten på juniorlaget i Godset da jeg ikke fikk tillit i Stabæk, og Godset så at jeg hadde noe for meg, noe ikke mange andre gjorde.

- Nå venter collegefotball for SMU, og jeg gleder meg til å prøve noe nytt og å få kombinert fotball og skole på en god måte. Jeg vil takke for en fin tid i Godset og ønske klubben masse lykke til i tiden fremover.

Annonse fra Eliteserien: