Utviklingsfokus i Godset-podden

Utviklingsleder Lage Sofienlund er gjest i denne ukens podkast.

Annonse:

Den hardtarbeidende og alltid like blide 28-åringen fra Konnerud overtok som utviklingsleder for drøyt tre måneder siden, og på denne tiden har han virkelig tatt grep på flere områder. Vi har invitert Lage til Godset-podden for å snakke om hva som må til for å utvikle morgendagens Strømsgodset-spillere.

Er de unge spillerne gode nok?

Jobbes det riktig for å få frem talenter?

Er man flinke nok til å gi talentene sjansen?

Lage har mye på hjertet og er tydelig i tilbakemeldingene. Han kommer nærmere inn på hvorfor Strømsgodset skal drive verdibasert spillerutvikling, og hvorfor unge spillere i klubben må bli bedre forberedt til livet som toppspiller – så vel fysisk som mentalt.

Lage Sofienlund er også mannen bak nyvinningen GodsetAkademiet – prosjektet der trenerressurser fra Strømsgodset reiser ut til lokale breddeklubber for å utvikle trenere og bidra til å skape bedre miljøer. Lage er av den oppfatning at den neste lokale toppspilleren like gjerne kan utvikles i en lokal breddeklubb som at han tas inn tidligst mulig i Godset-systemet.

Utviklingsavdelingen ferdigstilte nylig en stor handlingsplan som skal brukes som styringsverktøy de neste tre årene. Denne planen tar utgangspunkt i Strømsgodsets strategiplan som ble lansert i fjor sommer, og Lage forteller om viktigheten av at hele klubben går i samme retning.

Lage Sofienlund er også en samfunnsengasjert type som brenner for at toppklubben skal bidra ut mot lokalmiljøet. Han fungerer fremdeles som leder for samfunnsansvar i klubben og 1 februar står han i bresjen for et stort seminar på Marienlyst. Dette blir naturligvis også et samtaleemne i ukens podkast.

De første 30 minuttene av sendingen tar programleder-duoen Magne Jordan Nilsen og Geir Amundsen for seg siste ukers hendelser på fotballfronten. De forteller om statusen i Godsets spillerstall og kommer med en liten rapport om treningene inne i LSK-hallen. Nysigneringen Mos er også et naturlig tema å bringe på banen i denne podkasten. Karene går heller ikke av veien for noen språkmessige utbasuneringer, med stadige spillvendinger og sidespor.

Konkurranse er det også denne gangen – med en signert drakt som premie.

Sendingen ligger tilgjengelig både i iTunes og SoundCloud – alt ettersom hva man måtte foretrekke.

Annonse fra Eliteserien:
Publisert: 25.01.2018, oppdatert: 03.09.2020
Skrevet av: Godset Media