Uttalelse vedrørende fotball-VM i Qatar

Strømsgodset Toppfotball støtter initiativet fra Tromsø i saken om fotball-VM i Qatar. Vi oppfordrer Norges Fotballforbund til å følge opp dette videre.

Annonse:

FIFA har i flere år blitt sterkt kritisert for beslutningen om å tildele fotball-VM i 2022 til Qatar. Gjennom ulike medier er det blitt avdekket uverdige og totalt uakseptable arbeidsforhold for tilreisende arbeidere som jobber med å bygge nye arenaer til mesterskapet.

Nylig publiserte engelske The Guardian en rapport som viser at 6500 gjestearbeidere fra Asia og Afrika har mistet livet i Qatar siden landet ble tildelt VM for ti år siden. Amnesty International har blant annet betegnet det som slavelignende forhold. Det går ikke lenger an å sitte stille og lukke øynene for dette. Folk skal ikke måtte dø på veien mot et fotball-VM.

Fredag tok Tromsø initiativet til boikott av mesterskapet i Qatar. Strømsgodset støtter dette initiativet 100 prosent. Det som skjer i Qatar strider mot fotballens idé og alt fotballen skal representere. Det strider mot alle våre grunnverdier og prinsipper. Det er uholdbare brudd på menneskerettighetene og det er på høy tid at vi bruker vår stemme og sier fra. På ordentlig. Det er på høy tid at fotballen er sitt ansvar bevisst.

Norges Fotballforbund har valgt å gå i dialog og bruke en kritisk røst mot arrangøren av fotball-VM i Qatar. Strømsgodset Toppfotball mener at dette ikke er tilstrekkelig. Dialogen har ikke ført frem. Vi oppfordrer NFF til å ta opp hansken og vise tydeligere handlekraft.

For ytterligere kommentarer, kontakt daglig leder Dag Lindseth Andersen på 90119763

Annonse fra Eliteserien: